Info

5. mart 2020.5. mar 2020.
Meštani pet decenija čekali asfalt
ASFALTIRANjE LETNjIKOVAČKOG PRSTENA

Meštani pet decenija čekali asfalt

Novac koji smo odvojili od povraćaja poreza na imovinu, bio je predviđen za 200 metara asfalta, jer više nismo imali. Međutim, grad je izdvojio svoja sredstva i doplatio razliku, kako bismo povezali sve tri ulice. Ne mogu da verujem da će ovome doći kraj i da ćemo najzad dobiri asfalt. Posle pedeset godina čekanja
Na obodu Mesne zajednice Šipurske livade u ulicama Kaonska, Kneza Časlava i Dragoljuba Filipovića, proteklog ponedeljka, počele su pripreme za asfaltiranje. Radovi se finansiraju sredstvima od povraćaja poreza na imovinu, za koje su građani i glasali, a ostatak sredstava obezbeđen je iz gradskog budžeta. Ukupna dužina ovog letnjikovačkog prstena je 450 metara. Vrednost radova je oko 10 miliona dinara.
-Ovom prilikom želeo bih da obavestim i sugrađane koji stanuju u Đurđevdanskoj ulici, da čim se ovde završe radovi, mašine se sele kod njih. Radimo uređenje sve četiri ulice. Otpočet je investicioni ciklus od pet miliona evra, a novca u budžetu ima dovoljno. Grad će urediti svako naselje onako kako su to građani hteli i glasali na referendumu. U skladu sa odgovarajućim planom razvoja grada. Ovom prilikom sam od meštana saznao da samo Kaonska ulica nema rasvetu, u najkraćem mogućem roku mi ćemo rešiti i taj problem - rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, prilikom obilaska radova.
Kaonska, Kneza Čarslava i Dragoljuba Filipovića su ulice koje se rade u punom profilu, sa ivičnjacima i slivnicima, kao i u gradu. Prethodno je urađena kišna i fekalna kanalizacija.
-U ovoj ulici ima puno male dece. Dugo smo čekali da pored naših kuća prođe asfalt. Ovo nam mnogo znači. Jedino nam nedeostaje rasveta, da deca ne prolaze kroz šumu po mraku kada se vraćaju iz škole- objašnjava meštanka, Radojka Panić.
Stanovnici ulice Kneza Časlava su pet decenija čekali da im se ulica asfaltira.
-Novac koji smo odvojili od povraćaja poreza na imovinu, bio je predviđen za 200 metara asfalta, jer više nismo imali. Međutim, grad je izdvojio svoja sredstva i doplatio razliku, kako bismo povezali sve tri ulice. Ne mogu da verujem da će ovome doći kraj i da ćemo najzad dobiri asfalt. Posle pedeset godina čekanja. Zahvaljujem se Gradu Šapcu, bez čije pomoći ne bismo uspeli da uredimo ove tri ulice - rekao je meštanin, Zoran Ilić.
Asfaltiranje ulica u Šapcu nastaviće se i u narednom periodu. U planu je asfaltiranje ulica Kneza Mihailova i Jaračkih žrtava. Pored toga, radiće se na uređenju ulice Dragiše Penjina i drugog dela Sremske ulice, a biće asfaltiran i jedan deo ulice Kolonija Mačve.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa