16. april 2020.16. apr 2020.
Izgubimo se u knjigama, ali se  u njima iznova pronalazimo
Biblioteka šabačka

Izgubimo se u knjigama, ali se u njima iznova pronalazimo

Gradski hram knjige poziva sve čitaoce da se pridruuže „Čitaonici“ Biblioteke šabačke. Kako? Jednostavno i lako, bezbedno i sigurno, jer kultura na može da čeka.
-U cilju da ne prekinemo kontakt sa svojim čitaocima i u vreme vanrednog stanja, u želji da oplemenimo vreme koje provodite kod kuće izmeštamo deo sadržaja i na društvene mreže i internet kanale. U “Čitaonici” na Youtube kanalu Biblioteke šabačke možete čuti priče za decu i iskusnu decu, kako bi ostali vedrog i pozitivnog duha, zato što nas duh čuva i leči. Dok u svom domu u novonastalim okolnostima čitate, pročitajte nešto i za druge i budite deo solidarnog, ujedinjenog tima čitača. Snimite sebe telefonom dok čitate omiljenu priču. Pročitajte najpre naslov priče i autora. Pošaljite svoj audio ili video snimak na naš mejl:
office@bibliotekasabac.org.rs.
Delićemo priču preko Youtube-a i društvenih mreža (https://www.facebook.com/biblioteka.sabacka/). Čitajte jasno i glasno, baš kao pravi, veliki naratori. Možemo vas potpisati kao naratore, ali nije obavezno. Čitači mogu biti i deca. Hoćemo da zajedno napravimo svima dostupnu zbirku priča koja, ako poželite može i ubuduće, u boljim vremenima da raste i raste, širi kulturu, na opšte zadovoljstvo svih, a posebno onih koji ne mogu samostalno da čitaju. Hajde da se raščitamo i nikad se ne načitamo, zato što je knjiga san koji držite u svojoj ruci –poručuju iz Bibilioteke šabačke.
Kulturni centar
Na klik do priče
Kulturni centar Šabac za svoje korisnike pripremio je onlajn retrspektivu najznačajnijih, događaja prezentovanih tokom prethodnog perioda u ovoj ustanovi. Uz podsećanje na likovnu, muzičku scenu posetioci fesjbuk stranice KC (https://www.facebook.com/kcsabac/) mogu uživati u kiževnom ateljeu (priče, pesme za laku noć).
-Koristimo priliku da sve podsetimo na neke zanimljive izložbe koje smo kustosirali u proteklom periodu, a koje, po našem mišljenju, predstavljaju najreferentnija mesta gde se u kontinuitetu supstituiše recentna vizuelna scena u našem gradu. Poseban izazov su nam izložbe sa određenim produkcijskim zahtevima, kada se trudimo da izađemo u susret umetnicima, njihovim konceptima i kontekstima, ali i da se prilagodimo vrlo ograničenom budžetu i raspoloživim resursima. Cilj nam je da ovakvim primerima umetnosti, ali i izlagačkih praksi, vama, našoj vernoj publici, prenesemo bar deo onoga što se danas smatra relevantnim umetničkim pojavama na nekim većim i razvijenijim scenama – ističu na fejsbuk stranici Kulturnog centra Šabac.
Šabačko pozorište
Za decu i one malo starije
Iako je Festival „Pozorišno proleće“ otakzan gradski tetatar je svoj reperotar preneo na onalajn platformu, Jutjub kanal i male ekrane Televizije Šabac (sredom, od 20 časova, petak nakon vesti u 22 časa). Pored predstava, svakoga dana predstavljaju i novu epizodu serijala Pričoteka namenjenog deci i svima onima koji vole priče.
-Šabačko pozorište u izolaciji nastavlja sa programom „Pričoteka“ koji je namenjen deci i svima onima koji vole priče. Svake večeri, od 19 časova, na našem YT kanalu i društvenim mrežama, objavljujemo po jednu priču, koju su za vas snimili glumci i glumice Šabačkog pozorišta. Družimo se, igramo, učimo, čitamo, pričamo, crtamo i improvizjemo, da bismo sebi i vama skratili vreme u izolaciji. Pravimo mini-teatar od štapa i kanapa, snimamo ga i šaljemo pravo u vaše sobe! Umesto aplauza, možete nam slati lajkove i komentare. Uživajte! – saopštilo je pozorište.
Narodni muzej Šabac
Zbirka u virtuelnom svetu
Zbog trenutne situacije Narodni muzej Šabac je zatvoren za sve posetioce, ali putem društvenih mreža sugrađanima prezentuje kulturna dobra koja čuva u svom okrilju.
-Sa delićem naše baštine upoznavaćemo vas svakodnevno preko objava na našim društvenim mrežama. Pozivamo vas da aktivno pratite, da postavljate pitanja i da komentarišete sve što biste želeli da znate i sve što hoćete da podelite sa nama. Jer u ovim danima nismo sami. Iako smo fizički udaljeni, kao zajednica ostajemo povezani da bi nam svima bilo bolje. Čuvajmo se i budimo solidarni! – navode iz Narodnog muzeja.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa