16. april 2020.16. apr 2020.
405 paketa namirnica za korisnike socijalne pomoći starije od  65 godina
Humano srce Šapca

405 paketa namirnica za korisnike socijalne pomoći starije od 65 godina

U organizaciji „Humanog srca Šapca“, prošlog ponedeljka je počela raspodela paketa namirnica za 405 korisnika socijalne pomoći starijih od 65 godina. Proizvode su donirali kompanija „Set“ i šabačko udruženja pčelara.
-Mi ne činimo velika dela, ali nam, je svaki dan prilika za humanost. Ovaj put smo se opredelili da pomognemo našim najstarijim sugrađanima korisnicima socijalne pomoći. U paketima su osnovne životne namirnice i po kilogram meda- istakla je Ružica Popvović, predsednica UO Fondacije „Humano srce Šapca“ i najavila raspodelu jaja korisnicima za Uskrs, kao i paketa namirnica penzionerima sa najnižim primanjima ispod 10.000 dinara.
Potrebu da pomognu kroz svoje proizvode pokazali su i članovi svih udruženja pčelara Šapca: Pčelarska društva „Prnjavor“, „Cer“, „Šabac“, Udruženje pčelara“ Pčelarski farmeri“ i Svešteničko monaško udruženje. Na teritoriji grada Šapca oni su skupili 270 kilograma meda i 140 bočica propolisa.
-Pčelari Šapca su se organizovali u ovoj jako teškoj situaciji da pomognu svojim sugrađanima. Donirali smo po kilogram meda za svaki paket, i time pokazali solidarnost i humanost sa našim najstarijim sugrađanima iz ugroženih socijalnih kategorija- izjavio je Branko Mijić, predsednik Pčelarskog društva „Prnjavor“ i SPOS-a za Mačvansko-kolubarski region, i istakao da je na teritoriji ovog regiona prikupljeno 750 kilograma meda i 300 bočica propolisa u humanitarne svrhe.
Da je pažnja u ovim trenucima dragocena potvrdila je Anka Stojićević sa Letnjikovca. Korisnica socijalne pomoći, danas u kućnoj izolaciji, jer je prešla 65 godinu života, pomoć, kaže jedino ima od Ruže i „Humanog srca“.
-Bez nje ne znam kako bismo pregurali. Znače nam ovi paketi namirnica. Imam unuku i ćerku o kojima moram da brinem, a samo Ruža brine o nama- kaže Anka.
T.T.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa