28. maj 2020.28. maj 2020.
Preispitivanje?
RUKOMET: SUPER LIGA

Preispitivanje?

Klubovi ne prihvataju ideju proširenja na 16 klubova. Upravni odbor RSS da preispita odluku. Nredni potez uslovljeni odgovorom Saveza
Rukometni savez Srbije je odlučio, ali većina članova Asocijacije rukometnih klubova super lige (ARKUS) je protiv i ne prihvata odluku. Kuća rukometa u Srbiji je usvojila nedavno ideju da naredne sezone u Super ligi nastupa 16 klubova (12 iz prekinute i poništene sezone, dva učesnika SEHA lige i dva tima iz Super B lige) podeljenih u dve grupe po osam ekipa. Ipak, na višečasovnom sastanku članova ARKUS-a i posle rasprave, većina je odlučila da je ovakva odluka neprihvatljiva i upitila je zahtev da RSS preispita svoju prvobitnu odluku. Među timovima koji su čvrsti na stanovištu da je proširenje na ovaj način greška je i šabačka METALOPLASTIKA.
- O svemu može da se diskutuje sada, ali po pitanju sezone 2021/22, to govore propisi. Prethodnog leta je dogovoreno da se u sezoni 2020/21. od starta domaće lige u takmičenje uključe i srpski predstavnici u SEHA ligi, što smo Vojvodina i mi i da takmičenje bude jedinstveno sa 14 klubova. Uvereni smo da je to u interesu našeg rukometa. Mi smo jedna od devet ekipa koja se protivi ideji od 16 klubova u eliti, tri kluba su uzdržana, dva su podržala odluku RSS – ističu u rukovodstvu šabačkog kluba.
Odluka većine, uz njeno obrazloženje, prosleđena je Savezu i poziv da se prethodna ideja o Ligi sa 16 članova preispita. Svakako konačnu odluku donosi RSS. Postoji mogućnost da ostanu pri svom stanovištu.
-Klubovi i Asocijacija čekaju šta će reći naš savez. Imamo obećanje da će sastanak biti sazvan u kratkom roku. Svi naredni potezi zavise od njihovog odgovora i o tim potezima ćemo razgovarati – dodali su u šabačkom klubu.
Princip podrazumeva da odluku donosi Izvršni odbor RSS, a klubovi ARKUS lige na osnovu nje određuju sistem takmičenja i precizniji kalendar. Okvirna ideja, za sada je da Super A liga startuje 29. avgusta, dok bi nedelju dana ranije bio odigran finalni turnir Kupa za sezonu 2019/20. gde učestvuju: Metaloplastika, Vojvodina, Dinamo (Pančevo) i Partizan. Polufinalni parovi su prvi i drugi, odnosno treći i četvrti pomenuti klub.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa