25. jun 2020.25. jun 2020.
Koceljeva

Naprednjaci ponovo ubedljivi

U narednom sazivu lokalnog parlamenta, od 31 odborničkog mesta, 28 će zauzeti koaliciju Srpske napredne stranke i Pokreta socijalista “Aleksandar Vučić-Za našu decu”, dok će Socijalistička partija Srbije IVICA DAČIĆ- “Socijalistička partija Srbije (SPS)” imati tri predstavnika. Od 8.168 birača izašlih na birališta, sudeći prema preliminarnim rezultatima, listu naprednjaka koju predvodi Veroljub Matić, svojim glasom podržalo je 6.866 građana, odnosno preko 84 odsto glasača, što im je donelo oko 90 odsto odborničkih mandata.
Za listu socijalista na lokanom nivou glasalo je 934-oro žitelja opštine što čini 11,44 odsto osvojenih glasova.
Pravo glasa u opštini Koceljeva imalo je gotovo 11 hiljada stanovnika, što je za oko 600 manje u odnosu na prethodne izbore, održane 2016. godine. –Na birališta je u nedelju izašlo 8.163 birača. Glasalo se na 34 biračka mesta. Važećih listića bilo je 7,8 hiljada, a nevažećih 356. Komisija nije utvrdila nepravilnosti koje bi uticale na pravilnost izbora i zakonitost izbornih radnji- potvrdio je predsednik opštinske izborne komisije Radivoj Bojić.
Za predsednika opštine Koceljeva Dušana Ilinčića sa liste SNS ovakav rezultat je bio očekivan jer je, kako kaže, posledica svakodnevnog, kontinuiranog rada, dobre komunikacije sa građanima i zajedničkog rada na rešavanju svih problema i izazova.
–Takođe, ovo je i pokazatelj da u narednom periodu moramo raditi više, bolje i još odgovornije i odlučnije. Rukovodstvo, koje na lokalu funkcioniše duži niz godina, dobilo je podršku građana jer su prepoznati kao dobra ekipa ljudi koja je činila sve što je bilo u njenoj moći kako bi obezbedila sve ono što je neophodno i rešila sve probleme, ne samo u Koceljevi, već u svakoj mesnoj zajednici na teritoriji opštine koja funkcioniše kao servis građana dostupan 24 sata dnevno i to 365 dana u godini- izjavio je Ilinčić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa