25. jun 2020.25. jun 2020.
DAN(I) ODLUKE
RUKOMET: SUPER LIGA

DAN(I) ODLUKE

Asocijacija rukometnih klubova Srbije (ARKUS) i Rukometni savez Srbije (RSS) ne razmišljaju isto o novoj sezoni. Sednica za približavanje stavova ili spor
Situacija „u klin i u ploču“ mora biti prevaziđena, jer u suprotnom, domaći rukomet, inače u neuglednoj situaciji, pred novim je problemima. Hronološki RSS je doneo odluku o proširenju Super A lige na 16 klubova, računajući i dva predstavnika u SEHA ligi. Velika većina klubova članica ARKUS se usprotivila odluci i zahtevala novo izjašnjavanje. Uz obrazloženje da se izmene ne mogu donositi za sezonu tek nekoliko meseci pre njenog početka, ostajući pri dogovoru da u narednoj sezoni nastupi, u jedninstvenoj ligi, 14 klubova i da od početka u njoj igraju SEHA reprezenti Srbije. Ipak, na sednici Izvršnog odbora RSS nisu promenili odluku, ostavši pri stavu o 16 klubova u muškoj, odnosno 12 u ženskoj konkurenciji, što je za dva više nego u prethodnoj sezoni. Na preliminarnom sastanku predstavnika dve organizacije svi su ostali pri svojim stavovima, da li će odluka biti doneta u četvrtak?
Pomenutog dana, 25. juna, večeras ukoliko tekst čitate na dan izlaska lista, zakazana je Skupština ARKUS na kojoj će prisustvovati i najviši predstavnci RSS. Pomenuta je mogućnost da Savez uplati pomoć svim učesnicima na ime uvećanja troškova takmičenja u ligi sa 16 klubova. Verovatno sledi još jedan dugi sastanak.
-Mi ostajemo pri svom stavu da 16 ekipa u Super ligi nije dobro rešenje. Kvalitet koji i ovako nije na zavidnom nivou dodatno se „razvodnjava“, a protivimo se promeni sistema neposredno pred tu sezonu za koju promena važi. Metaloplastika će zastupati ovo stanovište, a odlučuje većina – istakli su u rukovodstvu šabačkog kluba.
Moguća alternativa je i da, kao i prethodnih, i na redne sezone ekipe iz SEHA lige ne igraju domaći šampionat, ali sistem organizacije lige je na Asocijaciji,no pre svega treba definitivno rešiti pitanje broja učesnika.
U međuvremenu „plavi“ su u procesu stvaranja tima za sledeću sezonu. Veselin Vuković neće imati naredne sezone: Todora Jandrića, Milana Milića, Viktora Matičića, Nemanju Gojkovića, Aleksandra Babića, Igora Čagalja, Aleksu Kljajića, a dobija, za sada, nove alternative: pivotmena Marka Jevtića, Marka Srdanovića, levo krilo, povratnika iz Leotara i Milana Lisicu, doskorašnjeg srednjeg beka ekipe Kikinde. Ovde nije kraj novajlijama i klub je u potrazi za golamnom i najmanje još jednim igračem na deficitarnim pozicijama.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa