2. jul 2020.2. jul 2020.
Svetlost znanja
Lučonoše uspeha

Svetlost znanja

„Svi vaši snovi mogu postati stvarnost – ukoliko imate hrabrosti da ih sledite“.
Volt Dizni
-Pandemija Korona virusa (Covid 19) koja je zahvatila svet, pokušala je zaustaviti sve drugo osim ljudske misli i kako sačuvati zdravlje. Život ipak ima obavezu da teče svojim smerom, bez obzira na preusmeravanje. Bili smo suočeni sa fizičkim odsustvom sa nastave i sa zahtevima da učenike naučimo, pritom nailazeći na različite prepreke. U situaciji kada smo svi izašli iz uobičajene zone konfora, nalazili smo način da pozitivnom energijom bojimo svet rečima upakovanim u stihove, dajemo život bojama na platnu, na taj način postajući bogatiji za osmeh nekog kome smo i daljinom prišli – kaže za „Glas Podrinja“ učiteljica OŠ ”Majur” Jasmina Janić i dodaje da je neumitan protok vremena uticao na sve.

-Kao predavač i razredni starešina, osećam kao da mi vreme curi kroz prste, jer se nekako ovaj 3. razred prebrzo približio kraju, a toliko priča nije ispričano... Oni su građa od kojih se prave snovi, a snove smo pretvarali u uspehe koje smo ostvarivali. Situacija u kojoj se našao ceo svet, pa i mi, nije nas sprečila da učestvujemo na međunarodnim i republičkim takmičenjima i osvajamo nagrade za svoju školu, stičemo samopuzdanje za uspehe što dolaze.

Sva postignuća imaju dodatnu vrednost, jer su ostvarena uz pomoć najveće sile univerzuma, ljubavi.
-Smatram da mi je zadatak da svakim danom pomeram granice i mogućnosti kako svoje tako i svojih učenika, osnažujući ih da ostanu kreativni, posebni, radoznali i ne odustaju od misije koju sam odabrala, a to je da obrazujem i da popločavam put novim mladim intelektualcima, da budem ponosni lučonoša misije i vizije da obrazovanje nije stalo. Mišljenja sam da čovek strpljenjem izgrađuje sebe, a radom ostvaruje. Prisutno je zadovoljstvo i saznanje da ostavljate iza sebe neizbrisiv trag svoje postojanosti, ulepšavajući ovaj svet. Uzor mi je „Mali princ“, a on sigurno nije pogrešio kada je voleo svoju ružu... Dakle, brojte svoje uspehe, a ne probleme i brige. Nemojte nikada oklevati probati nešto novo. I uvek imajte na umu: Jednostavni ljudi su sagradili Nionu barku, a stručnjaci Titanik!

Nagrade za najbolje



Učenici koji su osvojili mesta na republičko kaligrafskom takmičenju “Dani Nikole Tesle” u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Udruženja vojvođanskih učitelja: 1.mesto Emilija Tofilović, učenica OŠ “Majur”, 2. mesto Sofija Ranković, učenica OŠ “Majur”.
Usledilo je republičko takmičenje u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Kolo srpskih sestara Eparhije bačke, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine, Katihetski odbor Eparhije bačke, Udruženje vojvođanskih učitelja „Svetosavlje i naše doba“ na kom su učenici takođe ostvarili zapažene rezultate: 1. nagrada Sofija Ranković, 2. nagrada, Jovana Suzić, pohvaljena je učenica Emilija Tofilović, dok su izloženi radovi učenika: Emilije Jeremić i Helene Isailović.

Na Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva „U skrovištu snova“, učenici OŠ „Majur“ ostvaruju sjajne rezultate u tri kategorije: Jovan Tatišić osvaja 2. mesto u kategoriji Stihovanje, Sofija Ranković 1. mesto u kategoriji Slikarenje. Odeljenje III/2 osvaja 2. nagradu Grand pri (grupno) od starne Udruženja „Tijana Jurić“ za najlepše poruke upućene svetu. Todor Tufegdžić, pohvaljen je za dečje stvaralaštvo iz oblasti proze, na temu „Šta deca sanjaju“, na 23. Srpskom književnom konkursu „Gordana Brajović“ Učešće na Međunarodnom festivalu dečjeg stvaralaštva „Deca među narcisima“donosi novu nagradu koju ostvaruje Helena Isailović 2. mestom, u kategoriji poezije.
Nagrađene pesme objavljene su u zborniku festivala, dok su kaligrafski radovi izloženi virtuelno i u galeriji Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode Vojvodine. Za mentorski rad sa učenicima više puta je nagrađena razredni starešina odeljenja Jasmina Janić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa