2. jul 2020.2. jul 2020.
Samo jedan legalan skup
Sednica GO Demokratske stranke u Šapcu

Samo jedan legalan skup

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, prekinuta 21. juna u Zemunu, nastavljena je i okončana u Šapcu prethodne nedelje. Prisustvovalo je 196 članova Glavnog odbora, što je većina savim dovoljna za odlučivanje, istakli su u stranci. Iako je istovremeno i u Beogradu zasedao deo glavnog odbora i deo članstva, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac naglasio je da ne može da se govori o dva krila, dve frakcije ili dva glavna odbora, već o skupu legalnih organa stranke i nelegalnom okupljanju protivnom statutu.
-Ne postoje dva glavna odbora, postoji samo jedan, legalan i on zaseda u Šapcu. Nije prvi put da se sastajemo u Šapcu, ovo je jedna od naših najboljih i najpostojanijih odbora u Srbiji, primer u organizaciji, ovo je i podrška prdsedniku Izvršnog odbora Dušanu Kostadinoviću, te na ovaj način pokazujemo da ne moraju najviši organi uvek da zasedaju u prestonici. Skup u Beogradu je nelegalan skup, on može biti samo početni korak u stvaranju neke nove stranke, toga je ranije bilo u našoj stranci, no ne može biti ništa drugo do okupljanje mahom članova koji su izgubili poverenje članstva, izgubili poverenje građana i na ovaj način pokušavaju da ponovo uspostave svoje pozicije. Ne stavljam znak jednakosti između svih, među njima ima i časnih ljudi koji su iskorišćeni, jer nisu dovoljno upoznati sa situacijom. Dakle, na jednoj strani je 196 članova Glavnog odbora koji odlučuje na zvaničnom sastanku i 30-ak članova, plus neki koji i nisu članovi GO što odluke donose u hodniku – rekao je Lutovac.
Kako je istakao lider nekada najveće stranke u Srbiji, sednica u Šapcu je još jednom potvrdila podršku unutar stranke politici koju DS vodi i stranačkim reformama u skladu sa potrebama vremena.
-Sve važne odluke smo donosili u konsultaciji, ne samo sa članstvom u Glavnom odboru, već i sa gradskim i opštinskim odborima, o važnim pitanjima smo diskutovali i u Građanskom demokratskom forumu sa vrhunskim intelektualcima. Imamo apsolutnu podršku u politici nesaradnje na bilo koji način sa Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom, od čijih nasrtaja smo se odbranili, podršku reformi i donošenju Statuta prilagođenog realnom stanju stvari u stranci, sve u konačnoj želji da DS bude pokretač reformi u društvu na dobrobit svih – dodao je Zoran Lutovac.
Na sednici u Šabačkom pozorištu su usvojene izmene statuta, a Dragana Rakić je izabrana na mesto zamenika predsednika stranke. Dužnosti je razrešen sekretar Goraj Jaić, a na njegovo mesto izabran Dušan Dinčić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa