2. jul 2020.2. jul 2020.
Pobeđuje želja, a ne novac
OD POČETKA SEZONE ZA KK „TAUR“ DESET MEDALjA

Pobeđuje želja, a ne novac

Sa Otvorenog prvenstva Beograda tri zlatne medalje, od početka sezone do danas 10 najsjajnijih odličja. Prepoznatljivi u Srbiji jer se takmiče srcem. Dokaz da su želja za uspehom i istrajan i kvalitetan rad u sportu nadmoćniji od materijalnih sredstava kluba
Među ljubiteljima konjičkog sporta u Srbiji od prvog nastupa su poznati kao ekipa koja se takmiči srcem. Pobeđivali su i pobeđuju klubove pod svojim okriljem imaju nabolje jahače i najskuplja grla. Zajedno treniraju, bore se i rastu, a koliko im na tom putu dobro ide dokaz je i podatak što u svojim redovima imaju aktuelnog vicešampiona države u preskakanju prepona Savu Markovića, ali i što su od početka sezone osvojili čak deset medalja. Tvrde da bi ih bilo i više, samo da ih drugog dana Ride and Shine turnira jaka kiša nije omela u izlasku na teren.
Na otvorenom prvenstvu Beograda, održanom protekle subote, takmičarke KK „Taur“ Jovana Arsenović, Mina Bogdanović i Anđelija Ćasić su obradovale svoj klub sa tri zlatne medalje. U jačoj konkurenciji nastupio je Sava Marković, a u glavnoj utakmici Ognjen Janković. Njih dvojica su ostali bez opipljivih odličja, ali im je publika ovacijama odala priznanje.
-Sava je nastupao sa svojim novim grlom Teror. Teror je do prošle godine trčao galopske trke, ali uprkos tome, pod Savinim vođstvom, uspeo je da završi parkur sa samo jednim rušenjem, odnosno četiri kaznena poena. Budućnost ovog dvojca u preponskom jahanju je više nego obećavajuća- kažu u KK „Taur“.
Sa druge strane, Ognjen Janković i njegova Šarliz su za protivnike imali najbolje jahače i najskuplja grla u državi, a medalja im je izmakla za samo dva stota dela sekunde.
-Ognjen i Šarliz su se takmičili protiv znatno iskusnijih jahača i grla od čijih se vrednosti vrti u glavi. Uprkos takvoj konkurenciji, parkur su savladali bez greške, a bez medalje su ostali samo za dva stota dela sekunde. Pokazali su da kada se takmiči srcem, ništa nije nemoguće. Tu vrednost je prepoznala i publika i nagradila ih ovacijama, što je jedno od najlepših priznanja koje jedan jahač, koji je na početku svoje karijere može da dobije- objašnjavaju u KK „Taur“.
Nakon Otvorenog prvenstva Beograda, članovi ekipe KK „Taur“ su se u nedelju, u okviru Drugog trkačkog dana na šabačkom Hipodromu družili sa drugim ljubiteljima konjičkog sporta. Sada im sledi par dana odmora, pa intenzivni treninzi za predstojeće turnire.
-Imamo sjajnu decu. Talentovanu i predanu. Decu koja pre svega vole druženje sa životinjama i imaju zdravo razvijen takmičarski duh. Svi navedeni kvaliteti su se u utakmicama koje su iza nas pokazali za pobedu značajnijim od cene konja i iskustva ostalih takmičara. Dokazali smo da je za uspeh u sportu presudnija želja od novca- poručuju u KK „Taur“.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa