2. jul 2020.2. jul 2020.
Još iščekivanja
RUKOMET: SUPER LIGA

Još iščekivanja

Dogovor nije postignut između Asocijacije i Saveza. Nastupa 16 klubova, a na ARKUS-u da donese odluku o modelu. SEHA predstavnici čekaju odluku da li su od početka u ligi ili se priključuju
Očekivalo se da sastanak prethodnog četvrtka ponudi konačni, zajedniči izgled Super A rukometne lige, no Asocijacija rukometnih klubova Srbije (ARKUS) i Rukometni savez Srbije nisu našli rešenje i kako konačnu reč daje Savez, svakako će u narednoj sezoni biti 16 ekipa u najvišem rangu za muškarce, dok će Asocijacija doneti odluku o tome na koji način će biti organizovano takmičenje.
Sednici je prisustvovalo devet klubova, pet je uzdržano, dva su podržala stav o proširenju lige, dva su bila protiv. Šabačka „Metaloplastika“ jedna je od onih koji su ostali pri stavu da 16 ekipa nije odluka u interesu kvaliteta domaćeg rukometa, a uz nju protiv je bio i subotički „Spartak“.
Alternative su sve moguće, od 14 ekipa koje igraju po dvokružnom bod sistemu, a kasnije se u doigravanju pridružuju Metaloplastika i Vojvodina, kao reprezenti u SEHA ligi, moguća je i podela u dve grupe po osam klubova, kao i sve drugo. Sve će biti jasno u narednim danima.
Podsećamo, nijedan tim nije eliminisan od onih koji su nastupali u prethodnoj sezoni, na vrhu tabela dve grupe Super B lige, u trenutku prekida bili su Jugović (Kać) i Radnički (Kragujevac), ali pozicije u eliti obezbeđuju se kroz baraž mečeve zainteresovanih ekipa. Drugi klub sa ovog područja, ekipa „Mačve“ iz Bogatića prvu poziciju u Super B ligi izgubila je u poslednjem odigranom kolu, ali u rukovodstvu „lisica“ su odmah po zvaničnom prekidu sezone za naš list rekli da nisu zainteresovani za baraž, te da već prave planove za narednu sezonu u Super B ligi i novi napad na elitu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa