23. jul 2020.23. jul 2020.
OGNjEN ZA NOVI KVALITET
VATERPOLO: REPREZENTATIVAC U ŠAPCU

OGNjEN ZA NOVI KVALITET

Mladi reprezentativac iz Mađarske došao u Šabac. Impresioniran uslovima. Potvrđeno produženje saradnje sa okosnicom prošlosezonskog tima
Posle Emila Nikolića, zvanično predstavljenog kao novog stratega šampiona Srbije, u redove ovdašnjih „delfina“ pristigao je još jedan reprezentativac. Reč je o OGNjENU STOJANOVIĆU, jednom od najmlađih reprezentativaca. Vaterpolo javnosti je bio poznat još kroz nastupe u mlađim kategorijama, da bi se kao seniorski istakao u Svetskoj ligi kada je iznenadio sve i golovima doprineo uspehu Srbije, odnosno plasmanu na Olimpijske igre.
Vaterpolo karijeru je započeo u školi Partizana, možda i najboljoj na svetu u ovom sportu. Seniorski debi je takođe imao u crno-beloj kapici, da bi potom prešao u redove Crvene Zvezde. Dugo je bio na oku skauta iz inostranstva, da bi se prethodne sezone odlično predstavio i u Mađarskoj, u ovom trenutku verovatno najboljoj ligi Evrope, nastupavši za „Miškolc“. Kako ističe, na preprouke mnogih, prihvatio je da povratak u Srbiju bude dolazak u redove branioca titule iz našeg grada.
-Potpisao sam ugovor na godinu dana i mislim da nisam pogrešio. Dobra je ekipa, stigao je odličan trener i verujem da ćemo imati snage i kvaliteta da se borimo za visok plasman –rekao je Stojanović za „Sportski žurnal“.
Prvi novajlija, a opet i povratnik bio je Marko Janković, najbolji strelac u šampionskoj sezoni i dosadašnji član Crvene Zvezde. Kada je napustio Zvezdu, nije imao dilemu gde nastavlja karijeru.
-U Šapcu sam već proveo jednu sezonu i znam šta me čeka. Ta sezona je bila uspešna, uzeli smo duplu krunu. Ambicije su svakako iste, da se ponovi taj uspeh. Očekuje nas veoma uzbudljivo prvenstvo gde će sigurno četiri kluba konkurisati za pobednika, što nije bio slučaj u prethodnim sezonama. Siguran sam da ćemo imati konkurentan tim za trofeje – izjavio je Janković za portal „Vaterpolo vesti“.
Po bilansima dosadašnjeg toka prelaznog roka, naredne sezone nas očekuje, posle 2013. godine, možda i najkvalitetnije domaće takmičenje. Partizan, uprskos problemima, raspolaže kvalitetnim momcima iz svoje škole, dok se Radnički. Crvena Zvezda i Novi Beograd značajno pojačavaju. ŠABAC je šampion i želi, ne samo da bude konkurentan, već i bolji od svih i naredne sezone, te, uz novajlije, produžio ugovore sa većinom igrača koji su činili okosnicu prošlosezonskog tima.
Ugovor su produžili: Filipović, golman Šapčana, potom kapiten Marković, najbolji strelac prethodne sezone Vasić, kao i već dugo članovi kluba, kreatori najvećih uspeha: Repanović, Velkić, najbolji junior sveta Vučinić, mladi reprezentativci Eraković, Vasović, kao i brojni juniori koji su stasali za seniorski tim. Spisak pojačanja nije završen još uvek. Početak priprema zavisi od zdravstvene situacije u gradu i državi.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa