30. jul 2020.30. jul 2020.
Sa odmora u smrt
TEŠKA SAOBRAĆAJNA NEZGODA U ZMINjAKU

Sa odmora u smrt

N.M. (46) i Ž.M. (39) iz Laćarka poginuli su u subotu ujutru kada je njihov automobil na pružnom prelazu u Zminjaku udario teretni voz koji je išao ka Loznici. Sa njima u automobilu su bili injihovi sinovi, koji su, na sreću preživeli. Porodica se vraćala sa odmora u Banji Koviljači.
Na ovom pružnom prelazu ne postoje branici, niti polubranici, ali je uredno obeležen svom drugom vertikalnom signalizacijom koja vozače upozorava da se približavaju pruzi, a to čini i mašinovođa zvučnom signalizacijom.
Mašinovođi je posle nezgode određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. To je bio povod da se u subotu oko ponoći u Šapcu okupi 15-ak njegovih kolega, koji su otišli pred zgradu Policijske uprave u ulici Kneza Milutina.
-Izražavamo najdublje saučešće porodici i žao nam je što su izgubili svoje najmilije. Međutim, naš kolega je uhapšen bez razloga. Mašinovođe koje su radile 40 godina na železnici ne pamte da se ovako nešto dogodilo. Nema razloga za njegovo hapšenje. Sproveden je u zatvor u Bogosavac kao najveći kriminalac. Radio je sve po propisima. Nije imao alkohola u krvi, brzina voza je bila u dozvoljenim granicama, sve procedure je ispoštovao. Želimo da apelujemo i na vozače da poštuju signalizaciju, a situacija je posebno loša na pruzi za Zvornik i Loznicu, rekao je za “Glas Podrinja” večeras Vukašin Slavuljica, mašinovođa.
Oni su tražili objašnjenje zašto njihov kolega nije odmah pušten. Pripadnici policije su im objasnili da su postupili po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, a već sutradan ujutru mašinovođa je pušten da se brani sa slobode. Određena mu je mera zabrane prilaženja i komunikacije sa odrđenim licem. Izvori iz Tužilaštva kažu da je policijsko zadržavanje do 48 sati uobičajena praksa kod teških saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodom.
Prilično neverovatno zvuči činjenica da je isti voz, ali sa drugom posadom koja je upravljala njim, nekoliko sati kasnije udario u još jedan automobil na pružnom prelazu u Loznici. Srećom, ova nezgoda prošla je bez žrtava.
Da ni ova tragedija nije bila dovoljna opomena govori snimak koji se u utorak veče pojavio na društvenim mrežama, a u kom anonimna osoba snima spuštenu rampu kod Kvantaške pijace i objašnjava da je drugi deo rampe slomio automobil sa prikolicom koji je žurio da prođe.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa