27. avgust 2020.27. avg 2020.
Poznat redosled rivala
RUKOMET: LIGAŠKI RASPOREDI

Poznat redosled rivala

Tri rukometna predstavnika našeg područja od oktobra započinju nove sezone. Sva tri kluba započinju na domaćem terenu
U sezoni koja sledi METALOPLASTIKU očekuju faktički četiri takmičenja, uz napomenu da ove sezone „plavi“ neće nastupati u Kupu EHF (iz cele Srbije, samo niški Železničar se prijavio kada su u pitanju muškarci). Metaloplastika će se boriti u novom formatu Super lige, tokom cele sezone, u nacionalnom Kupu i SEHA ligi, ukoliko bude organizovana i u završnici Kupa za prethodnu sezonu, finalnom turniru koji praktično zatvara prethodnu, istovremeno otvarajući narednu.
Prvi takmičarksi meč „plastičari“ će igrati protiv Vojvodine 26. septembra u polufinalu Kupa za sezonu 2019/20. Ukoliko budu uspešni Šapčani će drugi takmičarski meč igrati sutradan u finalu Kupa, protiv boljeg iz utakmice Partizan – Dinamo.
Trećeg dana oktobra Metaloplastika će započeti takmičenje u drugoj grupi Super lige. Najpre će ugostiti pobednika baraž duela između Radničkog iz Kragujevca i Hajduk Veljka iz Negotina. U svom gradu „plavi“ ostaju i vikend kasnije kada će igrati prvi derbi, protiv niškog „Železničara“ predvođenog prethodnim trenerom šabačkog kluba Đorđem Teodorovićem. U trećem kolu Metaloplastika gostuje u Novom Pazaru, potom dočekuje Rudar, putuje u Aranđelovac, čeka u Šapcu Obilić, a večiti derbi srpskog rukometa, protiv Zvezde, zatvoriće prvi deo sezone.



MEDICINAR će Super ligu, proširenu sa deset na 12 klubova startovati u Šapcu, 10. oktobra, a gost će biti jedan od prošlosezonskih rivala u borbi za plej of, ekipa Vrbasa. Najteži rival je već u drugom kolu kada će „plavo-bele“ u Aranđelovac, na megdan Bekamentu. Novosadsku Vojvodinu će „medicinarke“ ugostiti u trećoj rundi, dok je prvi rival od novajlija, Mladi Radnik iz Radinaca u četvrtom kolu. Ekipa iz Inđije je u Šapcu u petom kolu, a onda će Šapčanke na gostovanje drugom novajliji, nekadašnjem šampionu Radničkom u Kragujevac. Potom slede redom: Mladost (NP) u Šapcu, gostovanje u Boru, ugošćavanje Zaječara, gostovanje šampionu zvaničnom, Jagodini i kraj polusezone derbijem u sali Gimnazije protiv Naise.



MAČVA iz Bogatića želi u Super A ligu, a taj put započinje na svom parketu i nadaju se pred svojim navijačima. Već stari rival „Lavovi“ iz Bačke Palanke biće u Bogatiću na početku oktobra. „Lisice“ u drugoj rundi putuju u Sivac. Novi tim u ligi „Ub“ je gost u Mačvi u trećem kolu, dok je prvi derbi u Lazarevcu, protiv Kolubare u četvrtoj rundi. Dva meča u nizu na svom terenu Mačva igra protiv Jedinstva iz Novog Bečeja, odnosno Voždovca. Posle meča u Smederevu u sedmom kolu „crveno-crni“ će u osmom dočekati trećeplasirani tim iz baraža za popunu Super A lige gde učestvuju Jugović, Crvenka i Morava (VP). Bogatinci su u Vrbasu u devetom kolu, vikend kasnije dočekuju drugi tim baraža, a polusezonu završavaju utakmicom na terenu najboljeg u baražu u kome igraju: Banatski Karlovac, Inđija i Hercegovina (Sečanj).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa