29. oktobar 2020.29. okt 2020.
ZAHUKTAVANjE SEZONE
VATERPOLO: SUPER LIGA

ZAHUKTAVANjE SEZONE

Dosadašnji tok potvrdio da će biti neizvesna sezona. Zvezda iznenadila u pozitivnom smislu. Najjači još podižu formu. Virus napravio „karambol“ u rasporedu. Niko sa maksimalnim učinkom
Tokom vikenda nas očekuje peto kolo Super vaterpolo lige, ali su usled pojave Kovida 19 u redovima Partizana, neki mečevi odloženi, te ekipe imaju četiri ili tri odigrane utakmice, no i na tako malom „uzorku“ niko nema maksimalan učinak, a samo dve su neporažene do sada. Na vrhu je „Novi Beograd“, novajlija u ligi, ali jedan od najiskusnijih i najboljih sastava. U stručnom štabu koji predvodi Vladimir Vujasinović su i Aleksandar Šapić i Aleksandar Ćirić. Svako ko čita ovaj tekst zna o kome se radi. Rističević na golu i Basara dovoljno ukazuju na kvalitet tima koji je delovao sjajno na početku, dominirao protiv prvog favorita Srbije, Radničkog iz Kragujevca, ali je u duelu sa „Crvenom Zvezdom“ pokazao i slabosti, spasivši bod. Iako je Zvezda bila četvrti favorit, posle podmlađvanja tima, predvođena starim trenerom Filipovićem beleži dobre rezultate i još bolje igre. U konkurenciji za golmana je nekadašnji kapiten Šapčana Darko Aleksić, a u stručnom štabu je bivši trener „delfina“ Balša Nikolić. Lako su savladali Banjicu i Partizan, bili na korak od velike pobede nad Novim Beogradom. Ipak, njima tek slede Radnički u Kragujevcu i Šabac u Beogradu.
Kragujevački „Radnički“ je prvi favorit Super lige, najviše je uložio, najviše mogućnosti ima za ulaganje i najviše novih igrača je doveo, bez odlaska bilo kojeg bitnog. U timu Stevanović ima jednog Rašovića, Dobožanova, Ukropinu, uz ranije prisutne Lukića, Toholja. Sreća ih je sledila u Šapcu, zastali su u Beogradu. Jasno je da će sve osim titule za Radnički biti neuspeh. „Partizan“ se konsoliduje i kada se svi oporave od virusa, biće to mladi tim bez mogućnosti da bude šampion, ali potencijalom da napravi svima problem i napredovaće iz runde u rundu. Nešto manje iskustvo Miloša Korolije na klupi može biti problem. Poput Partizana, opasna može biti „Vojvodina“ sa nekoliko iskusnih, dobrih igrača: Gusarovim, Petrovskim, Trkuljom, pretalentovanim Marićem i Gavrilovićem na golu. Trijumf našeg kluba u Novom Sadu može biti izuzetno važan u nastavku sezone. Tabela sada vara, jer njih u nastavku očekuju lakši rivali, do sada su igrali sa tri najjača kluba, Zemun beše lak zalogaj. Potencijalna „mina“ su i Nišlije. Banjica i Stari Grad su najugroženiji.
ŠABAC bi trebalo da ima lagan posao u petak protiv „Banjice“, vrlo talentovane ekipe, kadetskog šampiona, igrače po kalupu najbolje vaterpolo škole Evrope, Partizana, ali još neiskusnog za najjače timove, a potom sledi veliki derbi protiv Crvene Zvezde, u koji će Beograđani neporaženi i puni samopouzdanja.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa