Info

19. novembar 2020.19. nov 2020.
Zaštitnu opremu za ustanove socijalne zaštite u Šapcu
Nemačka razvojna saradnja obezbedila

Zaštitnu opremu za ustanove socijalne zaštite u Šapcu

GIZ gradu Šapcu isporučila donaciju značajne količine zaštitne opreme, namenjene korisnicima i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite. Donacija uručena u okviru projekta ,,Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe”, koji Grad realizuje
Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za ustanove socijalne zaštite u Šapcu, u cilju zaštite zaposlenih i korisnika usluga socijalne zaštite tokom ponovnog povećanja broja zaraženih od kovida-19.

Donacija se uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 2,778 pari rukavica, 2,778 zaštitnih maski, 106 vizira, 101 litar dezinficijenata i 13 bezkontaktnih toplomera.

-Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi podržali osetljive društvene grupe tokom epidemije. S obzirom da su osetljive društvene grupe ujedno izložene i većem riziku zaraze virusom kovid-19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan primer toga- izjavio je Markus Majer, vođa projekta.
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić izrazio je zahvalnost Nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju na donaciji koja će mnogo značiti u narednom periodu.

-Nemačka je uvek bila naš prijatelj. Zahvaljujem se na donaciji koja je uručena u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje. Ovo je dokaz našeg prijateljstva koje ćemo nastaviti da negujemo i u narednom periodu- izjavio je Pajić.

Grad Šabac će opremu donirati Centru za socijalni rad ,,Šabac” i Gerontološkom centru Šabac


Podrška Šapcu deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 18 gradova i opština. U periodu od 16. do 20. novembra 2020. godine biće uručeno ukupno za 18 gradova i opština 50.000 pari rukavica, 50.000 maski, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenata i 230 beskontaktnih toplomera.

Grad Šabac će opremu donirati Centru za socijalni rad ,,Šabac” i Gerontološkom centru Šabac.

Najnoviji broj

21. januar 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa