26. novembar 2020.26. nov 2020.
Pixaby

Pixaby

FUDBAL: ZAVRŠNICE POLUSEZONE NIŽIH LIGA

Mačvanska jesen na izmaku

Okružna liga i MOL „Pocerina“ vrlo izjednačene. Lipolist se izdvojio u Mačvi. U sezoni bez baraža, drugo mesto ne znači mnogo.
Borba do poslednjeg kola
Zbog kasnog početka šampionata, ove godine se fudbalski i kalendarski kraj jeseni i početak zime skoro poklapaju. Posle dugo vremena, okružni i međuopštinski rang će „ukrasti“ veliki deo decembra pre duže stanke. U sva tri ranga kojima rukovodi Fudbalski savez Mačvankog okruga, preostala su još tri kola do pauze.
U Okružnoj ligi dugo nije bilo ovako zanimljivo i neizvesno. Lider se menja gotovo svako kola, a trenutno je, pomalo i iznenađujuće, vodeća „Drina“ iz Badovinaca. Neprijatno su iznenadili porazom od Karđorđa na svom terenu pre dve nedelje, a onda su iskoristili kiks dosadašnjeg lidera iz Brasine i preuzeli vrh. Ipak, u poslednja dva kola „Drinu“ čekaju veliki izazovi, protiv Rudara na svom terenu i na kraju gostovanje u Crnoj Bari.
Samo bod razdvaja prvoplasirano i četvrtoplasiranog, a samo tri vodećeg i petog na tabeli. Badovinčani i pre pomenutih mečeva imaju nezgodan zadatak na gostovanju u Pocerskom Pričinoviću ekipi Mladosti koja se posle dugog niza bez pobede, trijumfom u Klenju vratila u igru za spas. Protiv ekipe sa začelja, Duška, igra i Rudar, Hajduk Stanko dočekuje klub iz „zlatne sredine“ Majur, glavnog krivca što je ponovo promenjen lider, a apsolutni derbi je u Petkovici, gde drugoplasirani Cer će ugostiti Lipnički Šor. Praktično, četiri, a možda i pet timova apsolutno konkurišu za doček nove godine sa nezvaničnim šampionskim epitetom. Na sve pomenuto treba dodati činjenicu da Hajduk Stanko i Lipnički Šor u trenutku štampanja imaju meč manje, što je prilika za Crnobarce da provizorno zauzmu prvo mesto.
Međuopštinska Mačva je iznedrila faviorita za plasman u Okružnu ligu. „Lipolist“ je rezultatski najbolji i ima za uslove izjednačene sezone osetnu prednost. Pet kola beleži samo pobede, samo u dve utakmice ove sezone nije trijumfovao, a raspored je takav da će u sva tri preostala kola igrati sa ekipama koje su kvalitetom iza njega i stabilno stoje u sredini tabele. Nema baraža na kraju sezone, te drugo mesto neće značiti mnogo, ali Gorkom iz Glušaca bi dobar saldo mogao značiti bar na proleće, jer samo njima Lipolist gostuje. Samo drugo mesto mora da potvrdi na teškim utakmicama u Drenovcu, Dobriću i na svom terenu protiv Zminjaka. Trenutno drugoplasirana Budućnost Zminjak ima povoljniji raspored.
Koliko je između vodećih u Mačvi, u toliko je smešteno pet ekipa u Pocerini. Poput Okruga u pocerskoj međuopštinskoj sve je moguće. Letnjikovac se izdvajao, a onda je vezao četiri poraza, kao lider, tokom oktobra i novembra. Konačno je prekinuo niz, ali sada je tek peti, a Treševka posle dva neuspeha u baražu, cilja Okrug. Favorit su u Varni, protiv Vojvode Stepe, ali jesen okončavaju večitim derbijem protiv Dobrave. Bolji jesu, ali derbi je derbi. Mrovska i Pričinović su iznenađenja za mnoge, a u međusobnom duelu prvog vikenda decembra odlučiće ko je bliži mestu dva. Koceljeva čeka osam godina na viši rang, još nije dovoljno blizu, ali dobar raspored do kraja omogučava bazu. Trbušac i Pričinović im gostuju na proleće, ali putuju u Mrovsku.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa