10. decembar 2020.10. dec 2020.
Foto:  Biblioteka šabačka

Foto: Biblioteka šabačka

Biblioteka šabačka obeležava jubilej

65 godina Odeljenja za decu

Ova slavljenička godina će doneti u Pozajmnom odeljenju
za decu i interesantne sadržaje. Pored Kutka za bebe, kutka za mlade, pripremljeni su i Dramski kutak, Kutak za slobodan trenutak i Robokutak
Biblioteka šabačka 4. decembra počela je obeležavanje značajnog jubileja, 65 godina trajanja Odeljenja za decu. Pored centralnog događaja proslave, koji je planiran za 16. decembar 2020. godine i otvaranje izložbe „U knjigama živi pamet - drugo, dopunjeno izdanje“ u Holu Biblioteke šabačke, pripremljeni su novi sadržaji u dečjem delu Biblioteke sa akcentom na čitaonicu.

-Ono na čemu radimo dugi niz godina je da deca budu prisutna u našoj ustanovi, te se kroz različite aktivnostima, programima trudimo da ih pridobijemo kako bi postali naši stalni čitaoci i kada odrastu. Želimo da Biblioteka za njih bude druga kuća u kojoj će sticati nova znanja, a pre svega naviku da čitaju knjige - kaže Biljana Bogojević.
Čitaonica, svojevrsne Dečje biblioteke, je obogaćena inovativnim kutcima koji su osmišljeni da deca različitog uzrasta provedu kvalitetno i sadržajno vreme u čitanju, učenju i zabavi. Pored već poznatih, Kutka za bebe i Kutka za mlade, pripremljeni su i Dramski kutak, Kutak za slobodan trenutak i Robokutak. Svaki je osmišljen kao mesto u kojem se kroz igru uči, stiču čitalačke navike i daje mogućnost za širok spektar kreativnog izražavanja, sve u skladu sa bibliotekama XXI veka koje više nisu mesta samo za učenje, čitanje i tišinu.

-Svaki kutak je edukativno-zabavnog karaktera i osmišljeni kako bi se deca prijatno osećala, zabavila i ponešto naučila tokom boravka u Biblioteci - dodaje Gorica Rajičić.

Ova slavljenička godina će doneti u Pozajmnom odeljenju za decu i interesantne vizuelne dodatke. Na monitoru će se prikazivati sve aktuelnosti vezane za rad sa decom u Biblioteci a poruke o deci i odrastanju najznačajnijih književnika i mislilaca će biti predstavljene u veselo osmišljenim oblačićima i dočekivaće sve posetioce.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa