10. decembar 2020.10. dec 2020.
Paketići za decu sa smetnjama u razvoju
AKCIJA UDRUŽENjA “DA BUDEMO SVI JEDNAKI”
I EVROPSKOG CENTRA ZA EKOLOGIJU

Paketići za decu sa smetnjama u razvoju

Paketiće je donirala firma “Transkom 94” koja već devet godina na ovaj način ulepšava novogodišnje praznike deci sa smetnjama u razvoju, kao i “Oriflejm tim Šabac”. Prikupljeno je 66 paketića, 13 za decu u Srednjoj poljoprivrednoj školi i 53 za decu u OŠ “Sveti Sava”
Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra, udruženje “Da budemo svi jednaki” i Evropski centar za ekologiju danas su pakovali paketiće za decu sa smetnjama u razvoju koja pohađaju Osnovnu školu “Sveti Sava” i Srednju poljoprivrednu školu. Paketiće je donirala firma “Transkom 94” koja već devet godina na ovaj način ulepšava novogodišnje praznike deci sa smetnjama u razvoju, kao i “Oriflejm tim Šabac”.

-Obezbedili smo pakete sa zdravijom ishranom iz palete prirodnih, integralnih i zdravih proizvoda, koji će deci omogućiti da steknu zdrave navike i da žive zdravije. Zbog nepovoljne situacije izazvane virusom Kovid 19 paketići koji su namenjeni deci koja pohađaju OŠ “Sveti Sava” biće podeljena kada deca krenu u redovnu nastavu ili ćemo sa roditeljima dogovoriti preuzimanje, navela je Mina Mijailović potpredsednik udruženja “Da budemo svi jednaki”.
Šabačko udruženje “Da budemo svi jednaki” postoji dve godine. Trenutno okupljaju 63 dece i njihove roditelje.



-Srbija se priključila obeležavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji se ove godine obeležava pod sloganom “Gradimo budućnost ka inkluzivnom , održivom i pristupačnom svetu za osobe sa invaliditetom posle pandemije Kovid 19”. Sve akcije u Srbiji se sprovode sa porukom “Srbija bez barijera”. Sa prijateljima koji podržavaju naše akcije i naše Udruženje se priključilo obeležavanju ovog dana. Želim da pozovem pojedince i društveno odgovorne kompanije da podrže rad našeg Udruženja na način na koji to mogu. Našem Udruženju i deci je uvek potrebna pomoć i podrška prijatelja, rekla je Ana Vučinić, predsednik udruženja “Da budemo svi jednaki”.
Prikupljeno je 66 paketića, 13 za decu u Srednjoj poljoprivrednoj školi i 53 za decu u OŠ “Sveti Sava”.

Udruženje “Da budemo svi jednaki” uspelo je za dve godine da postane prepoznatljivo, a deca sa smetnjama u razvoju i njihovi roditelji vidljiviji. To je rezultiralo time da im se sada sami javljalu oni koji žele da im pomognu.
Pored udruženja “Da budemo svi jednaki” u Šapcu postoji i udruženje “Živimo zajedno”. Dva udruženja blisko sarađuju.

udruženje “Da budemo svi jednaki” i Evropski centar za ekologiju danas su pakovali paketiće za decu sa smetnjama u razvoju koja pohađaju Osnovnu školu “Sveti Sava” i Srednju poljoprivrednu školu


-Potrudili smo se da naše članove učinimo što vidljivijim u našoj široj društvenoj zajednici. Verujemo da smo u tome dobrim delom uspeli. Udruženja su postigla dosta toga na poboljšanju života i rada za osobe sa invaliditetom. Imamo i proširenje kapaciteta udruženja, u smislu da sve više pojedinaca, organizacija i komapnija želi da učestvuje u našim aktivnostima. Sve je u cilju toga da se osobama sa invaliditetom, a pogotovu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, omogući što bolje uklapanje u širu društvenu zajednicu i da im se olakša svakodnevni život. Porodice ove dece su nepravedno zanemarene i svakodnevno se suočavaju sa problemima koji nisu bili prepoznati široj zajednici. Zbog toga smo se bazirali na pomoći kako deci, tako i roditeljima dece sa smetnjama u razvoju, navela je Jelena Đurđević, član oba udruženja.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa