17. decembar 2020.17. dec 2020.
Nagli porast  broja obolelih
DVA IPO PUTA VIŠE ZARAŽENIH U ODNOSU NA PRETHODNU NEDELjU

Nagli porast broja obolelih

Imamo eksploziju broja zaraženih u poslednjih nekoliko dana. U proteklom periodu bilo je u proseku 4-6 zaraženih dnevno. Međutim, sada je to od 10-24 lica na dnevnom nivou
Taman kada se činilo da se epidemija koronavirusa u koceljevačom kraju smiruje jer je statistika ukazivala na veći broj kontrolnih nego prvih pregleda, broj novozaraženih naglo se povećao.

U nedelji za nama, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Šabac, u ovom kraju evidentirano je 76 novih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo Kovida-19. To je čak dva ipo puta više novoobolelih građana u odnosu na sedmicu pre. Samo u jednom danu protekle nedelje bilo je 24 potvrđena slučaja zaražavanja što je najveći broj do sada zabeležen od početka epidemije u našoj zemlji.

Komentarišući novonastalu epidemiološku situaciju komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Dušan Ilinčić istakao je da je primetan zaista veliki broj novoobolelih za kratko vreme te da je evidentno da pojedinci nisu poštovali propisane mere, kako one izrečene od strane Vlade Republike Srbije tako i one donete na opštinskom nivou.

–Imamo eksploziju broja zaraženih u poslednjih nekoliko dana. U proteklom periodu bilo je u proseku 4-6 zaraženih dnevno. Međutim, sada je to od 10-24 lica na dnevnom nivou. Pored PCR testova koji se radi preko Zavoda za javno zdravlje u Šapcu, sada se rade i brzi antigenski u Domu zdravlja koji pomažu u dijagnostikovanju Kovida-19. Rezultati se dobijaju jako brzo, u roku od pola sata do sat i to je značajno ubrzano dijagnostikovanje, brže reagovanje i na taj način pravovremeno se zaraženi stavljaju u karantin, uz praćenje daljeg zdravstvenog stanja obolelih- izjavio je Ilinčić.
V. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa