17. decembar 2020.17. dec 2020.
fk drina Badovinci: foto (FB strana kluba)

fk drina Badovinci: foto (FB strana kluba)

FUDBAL: NIŽE LIGE

Niko ne ispravi Drinu

Ekipa iz Badovinaca pobedom u Crnoj Bari potvrdila pol poziciju na pola trke. Cer iznenađuje i ne posustaje. Lipolist i Trešnjevka sigurni na vrhu i prvi favoriti za viši rang
Možda je tok Drine kriv, ali igre momka što nose dres badovinačkog kluba koji nosi njeno ime vode pravo u zonski rang. Za sada, nijednoj ekipi nije uspelo da „ispravi krivu Drinu“. Pobedom u velikom, lokalnom derbiju u Crnoj Bari, golom Miloša Kojića u završnici meča, istovremeno je savladan direktan rival za viši rang i potvrđeno prvo mesto DRINE. Sjanu jesen imao je i tim iz Petkovice, na neki način bio je i biće duel reke i planine i na proleće. Novajlija „Cer“ iznenadio je mnoge ubedljivim nastupom, kvalitetnom ekipom i u svakom slučaju sastavom za respekt. Iako su drugi na tabeli, oni su u najboljoj formi završili polusezonu, ostvarivši sedam uzastopnih pobeda. Posednju protiv Majura 4:1.

Duga je pauza, ali se ljubitelji Okruga unapred raduju nastavku. U prvom prolećnom kolu oba tima naizgled imaju lakši posao, a već u drugom kolu je u Badovincima možda i derbi sezone, Drina dočekuje Cer u nameri da se revanšira za jedan od dva poraza u polusezoni. Rudar, Hajduk Stanko i Sloga su izgubili korak kiksom u poslednjem jesenjem kolu, ali još se ne mogu otpisati u potpunosti.

Na začelju su se izdvojile četiri ekipe. Vidojevica se sa dva trijumfa probudila, možda i kasno, Duško je u vrlo teškoj situaciji, a niko ne bi bio u koži pričinovačke Mladosti koja zimu čeka posle tri uzastopna poraza i tima u velikom problemu, Sinđelića, stabilnog člana Okruga 11 uzastopnih godina, nekadašnjeg zonaša koji je sa sedam poraza u poslednjih osam mečeva doveo sebe na rub nižeg ranga.

Zeleno-beli vrh
Među članovima međuopštinskih liga dominira zeleno-bela boja. Upravo ove boje dele lideri i prvi favoriti za Okružnu ligu u grupama „Mačva“ i „Pocerina“, LIPOLIST i TREŠNjEVKA Trbušac.

Tim iz Trbušca posle dve sezone gde su na putu do višeg ranga zastali u baražu, sada deluju kao najbolji klub u Ligi. Na prvom mestu su ubedljivo, iako su porazom u večitom derbiju u Vukošiću 3:0 pokvarili kraj dobre jeseni i propustili priliku da se posle neuspeha Pričinovića i Mrovske odvoje na čak sedam bodova. Isključenjem Cerića iz takmičenja i oduzimanjem svima bodova ostvarenih protiv njih, rivali su ostali uglavnom bez tri boda, dok je Trešnjevka netaknuta, jer je poražena u Miokusu na početku sezone. U igri u „Pocerini“ su još Pričinović i Mrovska, ali prave greške i oni. Na dnu Kujavica, a posebno Provo izgledaju da su bez izlaza.

Uz tri boda viška za Lipolist u grupi „Mačva“, na ruku ovoj ekipi je i raspored, jer glavni rivali, Zminjak i Milicionar gostuju u Lipolistu. Gorki je sa dva uzastopna poraza u sada osetnom minusu. Na začelju se Omladinac može nadati opstanku, čudo je potrebno Premijeru i Zadrugaru koji u novembru i decembru znaju samo za poraze.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa