17. decembar 2020.17. dec 2020.
foto: v. a.

foto: v. a.

VATERPOLO: SUPER LIGA

PRIPREMA ZA REVANŠ

Novi Beograd srušio san o novom, četvrtom uzastopnom finalu Kupa. Sinoć gostovanje Crvenoj Zvezdi i priprema za prvenstevni duel sa Novobeograđanima. Vukadinović stasava na velikoj sceni
Žreb i sreća nisu bili naklonjeni Šapčanima u Kupu i cena toga je da će ove sezone šampion Srbije propustiti završnicu ovog takmičenja, iako neosporno pripada grupi najboljih ekipa u Srbiji. Htele su kuglice da „delfini“ gostuju lideru prvenstva u Beogradu, te da jedna od najboljih golmana lige, potencijalni reprezentativac, Radoslav Filipović ne bude na raspolaganju treneru Nikoliću. Iako je bio u deficitu u odnosu na najiskusniji tim u Srbiji, mladi šabački sastav je bio u meču do poslednjeg napada domaćina i gola za konačnih 12:10. Mladi Vukadinović je branio čitav meč i imao zapažen učinak, noseći i dragoceno iskustvo velikih utakmica.

Već sinoć je nastavljena Super liga, odloženim derbijem u kome je Šabac gostovao Crvenoj Zvezdi. Između klubova se razvio rivalitet prethodnih sezona imaju u istoriji i finale plej ofa 2019. godine, a u novoj sezoni su među četiri kandidata za titulu. Ishod nama u ovom trenutku nije poznat, te ostaje samo nada da je niz pobeda nastavljen i u Beogradu.

Novi Beograd – Šabac 12:10 (3:1, 3:3, 5:3, 1:3)
Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Golijanin i Virijević. Isključenja: Novi Beograd 13, Šabac 11. Peterci: Novi Beograd 3 (3).
N. BEOGRAD: Rističević, Petrovski, Tomić 1, Bursać 1, Žeželj, Radulović, Gogov 6, Šušiašvili 1, Avramović, Mitrović, Nikolov 2, Asanović, Vlahović, Martinović 1.
ŠABAC: Vukadinović, Eraković, Marković, Repanović 1, Tkač, Ilić, Vučinić 3, Gardašević 4, Janković 1, Tonković, Stojanović 1, Velkić, Savković, Velkić, Ćetković.


Kako god da je veliki duel okončan, slede pripreme za narednu sredu, 23. decembar i poslednji meč Šapčana u ovoj kalendarskoj godini. Biće to poseban duel, jer je reč o jednom, u najavi, izvanrednom meču. Gostovaće NOVI BEOGRAD u Šapcu, što je prilika za revanš možda i prvom favoritu za titulu. Na klupi Vujasinović, pored njega Šapić i Ćirić, na golu Rističević, u polju Gogov, Ćuk, Avramović, Vlahović, Radanović. Na drugoj strani, na klupi Nikolić, u bazenu: Marković, Vučinić, Stojanović, Repanović, Velkić, Janković, svi preduslovi za spektakl i žal što neće biti publike. Tek posle ovog duela biće moguća kompletna analiza učinjenog tokom jeseni i pravljenje plana za zimu. Titulu „čivijaši“ brane i žele da je odbrane, tek je pola puta pređeno.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa