21. januar 2021.21. jan 2021.
foto: n. j. (fb žrk)

foto: n. j. (fb žrk)

RUKOMET: DOMAĆE LIGE

Pobedničke aspiracije

Medicnar u sredu na terenu. Težak rival uprkos tabeli. Promene u igračkom kadru dokaz ugleda Medicinara. Metaloplastika radi, priključili se reprezentativci. Poslednjeg vikenda januara „plavi“ izlaze na teren
Već krajem ovog meseca biće nastavljena takmičenja u Super ligi za rukometašice i rukometaše. Igračice MEDICINARA na teren će već u sredu, 27. januara, kada će u Šapcu odigrati odložen meč sedmog kola Super lige protiv ekipe „Mladosti“ iz Nove Pazove. Ovaj duel je i prilika za Šapčanke da se vrate pobedničkom nizu, jer je rival tim sa začelja tabele, ali i ekipa koja je, zbog problema sa kovidom, odigrala svega četri meča od početka prvenstva.

-Iskusniji su od nas, suviše malo mečeva su odigrale devojke iz Pazove da bi njihova pozicija bila relevantna. Moje devojke su odlično radile, verujem da smo ostvarili napredak u svim segmentima i da će to pokazati parket. Naš prvenstveni cilj je da obezbedimo opstanak što ranije, a potom i što bolja pozicija na tabeli – ističe trener Šapčanki Sandra Kolaković.

Najznačajnija promena u ekipi je povratak Aleksandre Krstić u Šabac. Pred start sezone odlučila je da pređe u Železničar iz Inđije. Tamo nije imala mnogo prilike da igra, te je poželela da se vrati u klub gde je ostvarila velike uspehe.

-Aleksandrina želja je bila da ponovo obuče naš dres, nama je njen kvalitet dobrodošao. Njena želja je i velika potvrda rada u Medicinaru. Ponosni smo što smo klub koji daje sve uslove za rad, napredak mladih igračica i što smo klub gde se rukometašice poštuju na najbolji način, gde se rad valorizuje kroz minutažu. Verujemo u tim, u potencijal koji imaju mlade rukometašice i pružamo im istinsku šansu – dodala je Kolaković.

foto: seha sajt


U Egiptu traje čudno Svetsko prvenstvo u rukometu, a čim bude okončano, na teren će i muškarci u Super ligi. Poslednjeg vikenda januara, 30/31. METALOPLASTIKA ne bi trebalo da ima poteškoća u meču protiv Šamota u Šapcu, što bi klub približilo prvom mestu i na kraju ovog dela sezone u grupi B. Drugog dana Božića „plavi“ su započeli pripreme, a Vorkapić i Srdanović su se kasnije priključili zbog obaveza u reprezentaciji.

Priznanje za Sandru
„Rukometni žurnal“, poznati portal koji prati rukometna dešavanja, već tradicionalno organizuje izbror za najbolje igrače i trenere u domaćem takmičenju, muškoj i ženskoj konkurenciji, a ovogodišnji dobitnik priznanja za najboljeg trenera ženske Super lige je šef stručnog štaba Medicnara Sandra Kolaković. Njen kolega na klupi Partizana, Nenad Maksić, najbolji je trener muške Super lige.

Mogućnost učešća imaju posetioci portala, kao i igrači/treneri. Priznanje za najbolju igračicu pripalo je nekadašnjem članu šabačkog kluba, danas igračici Bekamenta Aleksandri Stamenić, dok je Nikola Ivanović iz Partizana najbolji igrač. Luka Rogan (CZ) je najbolji mladi igrač. U konačnom plasmanu Vukašin Vorkapić je četvrti igrač lige muškaraca, dok je Ana Blagojević peta među superligašicama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa