11. februar 2021.11. feb 2021.
KOCELjEVA JE PONOVO VELIKO GRADILIŠTE
POČETAK REALIZACIJE ZNAČAJNIH INVESTICIJA

KOCELjEVA JE PONOVO VELIKO GRADILIŠTE

Prema rečima prvog čoveka opštine, Koceljeva ponovo postaje veliko gradilište. Radovi na izgradnji, rekonstrukciji i dogradnji novog vrtića, jedne od najvećih investicija, počeli su pre nekoliko dana. Na vodo-izvorištu u Svileuvi u završnoj fazi su radovi na novoj istražno-eksploatacionoj bušotini na oko 200 metara dubine.

–Već je krenulo ispiranje tog bunara. Montira se pumpa i očekujemo da vidimo kolike smo količine vode dobili. Novi bunar je u blizini novoizgrađenog rezervoara koji je završen prošle godine i ako budu očekivani kapaciteti na novoj bušotini, odmah ga ubacujemo u taj rezervoar kako bismo obezbedili još stabilnije vodosnabdevanje, posebno tokom sušnog perioda godine- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić i podsetio da je ovo deveti bunar na vodoizvorištu JKP „Progres”.



On je istakao i da se lokalna samouprava aktivno bavi projektovanjem za buduće investicije, revidiranjem postojećih projekata i izradom novih koje su u planu realizacije ne samo u toku tekuće već i u narednim godinama.

–Dosta toga će krenuti sa realizacijom u periodu ispred nas, sa prvim lepim danima. Još uvek ne bih da otkrivam detalje, ali zaista se planira mnogo toga. I dalje se planira izgradnja i revitalizacija uličnog sistema, nastavak ozelenjavanja Koceljeva i sadnja drvoreda. U završnoj fazi je izvođački projekat za izgradnju zelene pijace- dodao je Ilinčić i najavio da će njime biti obuhvaćen ne samo deo pijace već kompletan prostor.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa