18. februar 2021.18. feb 2021.
Vinu u čast
JUBILARNA AMATERSKA DEGUSTACIJA

Vinu u čast

Povodom Svetog Trifuna, slave vinara, vinogradara i gostioničara, u organizaciji PZ “Agrovoćar-Koceljeva”, gazdinstva “Birtašević” i restorana “Delfin” održana je deseta amaterska vinska degustacija.

U konkurenciji najboljih vina ove godine našlo se 30 uzoraka lokalnih proizvođača.
Srebrnu medalju u kategoriji belih vina za sortu smederevka osvojio je Milorad Lukić iz Bresnice. Zlatna je za žilavku pripala Vladanu Rankoviću iz Koceljeve dok je za šampiona kategorije proglašen beli pino Božidara Radovanovića iz Koceljeve.

U kategoriji rozea po oceni degustatora kvalitet vina koje je proizveo Sava Jurišić iz Koceljeve bilo je dovoljno za treću poziciju i srebrnu medalju. Drugoplasirani je bio proizvođač Vladan Ranković dok je za šampiona kategorije proglašeno vino Dragana Lukuća iz Koceljeve.

Vinu “Babić”, proizvođača Darka Babića iz Koceljeve pripala je srebrna medalja u konkurenciji crnih. Drugo mesto i zlatnu medalju osvojio je Darko Popović iz Koceljeve za “Kameničko crno”, dok je prvo mesto i titula šampiona kategorije pripala Stojanu Markoviću iz Koceljeve za “Goričino crno”.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa