25. mart 2021.25. mar 2021.
foto: vk šabac (fb)

foto: vk šabac (fb)

VATERPOLO: GENERACIJA 2009.

Dve ekipe, jedan tim, jedan san

Gradski bazen domaćin finala Kupa Srbije za 2009. godište. Pet klubova i šest ekipa zahvaljujući podvigu dva tima Šapca. Šabac jedan sa maksimalnim učinkom na početku
Naviknuti na uspehe mlađih kategorija Vaterpolo kluba „Šabac“ svi sa nestrpljenjem iščekuju finalni turnir Kupa za 2009. godište čiji je domaćin ovdašnji Gradski bazen, a uz sve tradicionalno dobro, predstojeći turnir imaće jednu specifičnost. Naime Šabac nastupa sa dve ekipe, jer su čak dva sastava ovih dečaka uspešno prebrodila najpre regionalne kvalifikacije, a potom i polufinalne turnire.

ŠABAC 1 zna samo za pobede i finalni turnir dočekuje sa maksimalnim učinkom, šest bodova i očekuju ih tri meča protiv: Spartaka, Zemuna i drugara iz drugog tima Šapca. Dele lidersku poziciju sa Subotičanima i taj duel bi mogao biti ključan u pohodu ka visokom plasmanu.

ŠABAC 2 su zapravo buduće zvezde vaterpola koje su među šest najboljih stigli iako su godinu dana mlađi od svih drugih, rođeni su 2010. godine i praktično u prvom takmičenju izborili mesto među najboljima. Malo sreće je nedostajalo da prenesu još neki bod na finalna nadmetanja, ali su na deobi trećeg mesta sa velikim Partizanom sa tri boda. Oni će, uz utakmicu protiv praktično saigrača, ali u tih sat vremena rivala iz iste ekipe, odigrati utakmice sa Beogradom i Partizanom.

Šapčani su već potvrdili dominaciju u 2008. godištu, vicešampioni su u 2006. i radujemo se novom finalnom turniru tokom vikenda. Vredi napomenuti da je šabački vaterpolo imao tri kolektiva na početku nadmetanja u ovom godištu. Mladi iz Vaterpolo kluba SAVA su pokazali odlične igre u regionalnim kvalifikacijama, samo što nisu mogli do polufinala, jer su ispred njih bili Šabac 1 i Šabac 2, tri ekipe ne mogu dalje.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa