1. jul 2021.1. jul 2021.

Prva sednica Gradskog odbora Subnor-a Šabac

Na nedavno održanoj izbornoj Skupštini SUBNOR-a Šabac, pored ostalih organa, izabran je i novi Gradski odbor. Na Skupštini je, takođe, usvojen obiman godišnji program aktivnosti boraca u kome je planirano sadržajnije obeležavanje 29 raznih godišnjica iz naše ranije i sadašnje istorije, u kome su u prvom redu posete partizanskim grobljima i njihovo održavanje. Borci će takođe aktivno učestvovati u svim značajnim događajima koje organizuje grad.
Prošle nedelje nvoizabrani Gradksi odbor SUBNOR-a održao je svoju prvu sednicu na kojoj su dominirala pitanja obeležavanja brojnih julskih događaja. Pošto se ove godine Dan borca centralno održava u Beogradu te će tom događaju prisustvovati i delegacija iz Šapca, zajedno sa borcima Loznice. U Beogradu borci će još posetiti muzej “25. maj” i Kuću cveća, zatim, dogovoreno je na sednici, masovno će i ove godne učestvovati na obeležavanju dana ustanka, sedmog jula u Beloj Crkvi. Šabački borci sa svojom delegacijom učestvovaće i na Bubanji povodom 80 godina održavanja sednice kada je formiran “Mačvanski partizanski odred” 1941. godine.
Na ovoj sednici dosta se govorilo i o novonastalom problemu – prostorije za rad i okupljanje boraca. Ovaj problem nastao je promenom vlasnika zgrade u kojoj se do sada nalazio GO SUBNOR. Za sada, istina sporo, ovoj problem se rešava u zajednici sa lokalnom samoupravom grada. Nade boraca su da će se ovaj problem rešiti do kraja godine.
S. Stojanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa