5. avgust 2021.5. avg 2021.
Počinje Prva liga   (Foto:  Svi mi koji volimo fk Mačva Šabac (FB))

Počinje Prva liga (Foto: Svi mi koji volimo fk Mačva Šabac (FB))

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Budućnost za naznaku budućnosti

Rival iz Dobanovaca jedan od tri protivnika sa kojima je Mačva igrača 2017. u Prvoj ligi. Rival sa očuvanim kosturom tima. Mačva mlad sastav
Posle ispadanja iz Super lige znalo se da je Mačva na novom početku, a sada je vreme da pokaže koliko je optimizam po pitanju budućnosti realan. Budućnost će biti naznačane baš u duelu protiv Budućnosti iz Dobanovaca.
Dobanovčani su već stabilni prvoligaši sa pet uzastopnih sezona u drugom rangu. Nisu pretendenti za najviši rang, ali su uvek bez poteškoća očuvali prvoligaški status i njihove ambicije su slične i ove sezone. Kostur ekipe iz prethodne je sačuvan: Lučić, Pajović, Markišić, Janić, Ninković, a angažovali su tri igrača za superligaškim ili internacionalnim iskustvom: Šljivić (Radnički Niš), Milić (Albanija) i Stojanović (Kolubara). Trener je Vladica Petrović, tim preuzeo u aprilu 2020. Pre toga je radio u Novom Pazaru i Grčkoj.



Šapčani su pobedom završili pripremni period. Golom Adamovića iz kaznenog udarca slavili su 1:0 protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice. To je druga uzastopna pobeda, pre nje je savladana Bačka 2:1. U prva tri duela Mačva je remizirala sa Radnikom i Loznicom, odnosno izgubila je od Javora.
-Na startu igramo protiv iskusne i uigrane ekipe. Radili smo naporno na pripremama, svesni smo da smo domaćini i ne smemo da ciljamo bilo šta drugo osim pobede. Svakako neće biti ni najmanje lako, ali to je naš cilj. Nadam se da ćemo dobro započeti Prvu ligu – istakao je trener Mačve Boris Savić.
Šapčani su se opredelili za mlad sastav i prelazni rok je tako koncipiran. Osim Marjanovića, svi drugi angažovani igrači su mladi i činiće okosnicu tima uz izdanke omladinske škole kluba. Svaki od pripremnih mečeva startovali: Tojčić, Pešić, Belić, Popović, Stevanović, Adamović i Aramabšić, a uz njih u generalno probi na golu je prvi put bio Samurović, Sladojević i Panić se sve više nameću i Marjanović je debitovao.
U prethodna dva okršaja Mačve i Budućnosti Šapčani su ostvarili dvostruku pobedu 2016, odnosno 2017. godine. Na stadionu Mačve bilo je 2:1, a u Dobanovcima 3:1 za „crveno-crne“. Naredni meč rivala zakazan je za subotu, 7. avgust od 20 časova na stadionu Mačve.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa