Инфо

5. август 2021.5. авг 2021.
Почиње Прва лига   (Фото:  Сви ми који волимо фк Мачва Шабац (ФБ))

Почиње Прва лига (Фото: Сви ми који волимо фк Мачва Шабац (ФБ))

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Будућност за назнаку будућности

Ривал из Добановаца један од три противника са којима је Мачва играча 2017. у Првој лиги. Ривал са очуваним костуром тима. Мачва млад састав
После испадања из Супер лиге знало се да је Мачва на новом почетку, а сада је време да покаже колико је оптимизам по питању будућности реалан. Будућност ће бити назначане баш у дуелу против Будућности из Добановаца.
Добановчани су већ стабилни прволигаши са пет узастопних сезона у другом рангу. Нису претенденти за највиши ранг, али су увек без потешкоћа очували прволигашки статус и њихове амбиције су сличне и ове сезоне. Костур екипе из претходне је сачуван: Лучић, Пајовић, Маркишић, Јанић, Нинковић, а ангажовали су три играча за суперлигашким или интернационалним искуством: Шљивић (Раднички Ниш), Милић (Албанија) и Стојановић (Колубара). Тренер је Владица Петровић, тим преузео у априлу 2020. Пре тога је радио у Новом Пазару и Грчкој.



Шапчани су победом завршили припремни период. Голом Адамовића из казненог ударца славили су 1:0 против Радничког из Сремске Митровице. То је друга узастопна победа, пре ње је савладана Бачка 2:1. У прва три дуела Мачва је ремизирала са Радником и Лозницом, односно изгубила је од Јавора.
-На старту играмо против искусне и уигране екипе. Радили смо напорно на припремама, свесни смо да смо домаћини и не смемо да циљамо било шта друго осим победе. Свакако неће бити ни најмање лако, али то је наш циљ. Надам се да ћемо добро започети Прву лигу – истакао је тренер Мачве Борис Савић.
Шапчани су се определили за млад састав и прелазни рок је тако конципиран. Осим Марјановића, сви други ангажовани играчи су млади и чиниће окосницу тима уз изданке омладинске школе клуба. Сваки од припремних мечева стартовали: Тојчић, Пешић, Белић, Поповић, Стевановић, Адамовић и Арамабшић, а уз њих у генерално проби на голу је први пут био Самуровић, Сладојевић и Панић се све више намећу и Марјановић је дебитовао.
У претходна два окршаја Мачве и Будућности Шапчани су остварили двоструку победу 2016, односно 2017. године. На стадиону Мачве било је 2:1, а у Добановцима 3:1 за „црвено-црне“. Наредни меч ривала заказан је за суботу, 7. август од 20 часова на стадиону Мачве.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa