12. avgust 2021.12. avg 2021.
borba za republičku smotru: gradski SSI 2021.

borba za republičku smotru: gradski SSI 2021.

Seoske sportske igre– regionalni nivo

Borba za republički stepenik

Nedavno je Mesna zajednica Letnjikovac i Osnovna škola „Stojan Novaković“ (izdvojeno odeljenje na ovom području) ugostila šest seoskih mesnih zajednica na Seoskim sportskim igrama Sportskog saveza Šapca, na nivou Grada, a već u nedelju ponovo će najbolji sportisti amateri sa sela biti na istoj lokaciji, ali ovaj put je reč o narednom, regionalnom nivou.

Sela pobednici sa takmičenja u Odžacima, Somboru, Ubu, Smederevu i Šapcu nastupiće na Letnjikovcu u borbi za plasman na poslednju fazu, odnosno Seoske srpotske igre na nivou republike. Mesta ima za ekipno dva najuspešnija tima. Na Letnjikovcu će nastupati: Srpski Miletić (pobednik u Opštini Odžaci), Kljajićevo (Sombor), Pambukovica (Ub), Radinac (Smederevo) i pobednik na nivou Šapca Pocerski Pričinović.

-Letnjikovac je spreman da ugosti prijatelje iz pet sela i spreman da bude odličan domaćin, kao što je uvek do sada i bio. Veliko hvala Osnovnoj školi „Stojan Novaković“ koja je ustupila svoje objekte, Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ koji je uvek medicinska potpra na takmičenjima i JKP „Stari grad“ koji je objekte priveo nameni“. Nadam se da će i vremenske prilike biti povoljne, a u neizvesnost i kvalitet onoga što će se moći videti na borilištima ne sumnjam.– istakao je predsednik Organizacionog odbora Sreten Radovanović.

Ista pravila i propozicije važe kao i na gradskom nivou. Svaki tim broji 20 članova, od čega bar pet moraju biti ženskog pola. Svaki član mora imati prebivalište na teritoriji sela koje predstavlja što se dokazuje ličnim dokumentima. Program obuhvata tri sportske i sedam tradicionalnih disciplina. Reč je o jednodnevnoj manifestaciji.

Dan pre Šapca, jednu polufinalnu grupu ugostiće Divčibare, a za vikend 21. i 22. avgusta domaćini su Zaječar i Soko Banja. Po dva najbolja tima će se kvalifikovati za republički nivo, čiji domaćin je Ub prvog vikenda u septembru. Svečano otvaranje Seoskih sportskih igara na regionalnom nivou startuje u nedelju, 15. avgusta, od 10 časova na Letnjikovcu. Organozator manifetsacije je Sportski savez Srbije, a tehnički organizator Sportski savez Šabac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa