26. avgust 2021.26. avg 2021.
"Glas Podrinja"

"Glas Podrinja"

ČETVRTA FIJAKERIJADA U DRENOVCU

Negovanje šarma prošlosti

Manifestaciju je izrodila dugogodišnja i iskrena ljubav i poštovanje prema konjima, njihovim vlasnicima i fijakerima, nekada nezamenljivom i luksuznom prevoznom sredstvu
Prošle nedelje na fudbalskom igralištu domaćeg „Partizana“ u Drenovcu, održana je četvrta po redu „Drenovačka fijakerijada“. Manifestaciju je izrodila dugogodišnja i iskrena ljubav i poštovanje prema konjima, njihovim vlasnicima i fijakerima, nekada nezamenljivom i luksuznom prevoznom sredstvu.

Foto: Glas Podrinja


U prisustvu većeg broja posmatrača, posebno zaljubljenika u konjički sport, manifestaciju je otvorio pomoćnik ministra za poljoprivredu Aleksandar Bogićević naglašavajući potrebu većeg davanja značaja tradiciji i ujedinjenju svih konjičkih udruženja, što će ministarstvo poljoprivrede u celini podržati.
Potom se prisutnima obratio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić izražavajući zadovoljstvo za ovu manifestaciju koja godinama doprinosi afirmaciji velike ljubavi ovdašnjih ljudi prema konjima.
- Posebno mi je zadovoljstvo što ovde vidim dosta učesnika iz drugih krajeva naše zemlje. Potrebna nam je potvrda negovanja šarma prošlosti i romantike i to grad podržava. Verujem da u nama zadovoljstvo budi slika razdraganih fijakerista i mogućnost da se ovim prevoznim sredstvima provozaju stari i mladi, poručio je Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Sa bine, gde je izveden i prigodan kulturno umetnički program prisutne je pozdravio i Dragan Šobić Muta iz Drenovca, ispred organizacionog odbora manifestacije poželevši svima lepu zabavu i druženje.
Ovdašnji meštanin, koji dugo živi u Beogradu ali ne zaboravlja na rodno selo, general Dragan Avrić kaže da se baš ove godine navršava 640 godina od kada se u Ravaničkoj povelji kneza Lazara iz 1381. godine pominje Drenovac, odnosno Drenovci kao predhodno naselje koje je pripadalo ondašnjoj župi Bitva i koje je Sveti knez Lazar priložio svojoj zadužbini manastiru Ravanica.
U tu čast on je na ovoj manifestaciji promovisao predlog zastave i grba Drenovca u nadi da će se naći načina za dostojno obeležavanje ovog vrednog jubileja.
Veselo raspoloženje povodom fijakerijade dugo je potrajalo, a osim parade fijakera na igralištu, fijakeristi su se prošetali ulicama ovog sela, izazvavši tako posebnu pažnju meštana. Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa