23. septembar 2021.23. sep 2021.
Neuhvatljiv Near Poet u trci Grada
OSMI TRKAČKI DAN NA HIPODROMU U ŠAPCU

Neuhvatljiv Near Poet u trci Grada

Osmog trkačkog dana na hipodromu u Šapcu, održanom prošle nedelje na ovom sve lepšem mestu, kako su ga nazvali „Mesto dobrih okupljanja“, u trci dana, Trka Grada Šapca, kategorije Grup jedan za trogode i starije konje na 2.000 metara, pobedio je Near Poet, vlasništvo Almina Alića sa Šašićem u sedlu, koga trenira iskusni Bojan Šendeković. Za pobednika u cilju nije bilo problema. Trijumfovao je ubedljivo, a ovo je bila njegova čtvrta pobeda od dolaska u Srbiju i četiri starta. Uspeo je da pobedi sve u klasnim trkama, a pominjani, njegov trener, višestruko prvi u Srbiji kaže da Near Poet ima dosta šanse da se „okiti“ titulom najboljeg konja u Srbiji ove godine.

Vlasniku pobedničkog grla pehar je uručio načelnik gradske uprave Aleksandar Jovanović, koji je ocenio da je ovogodišnja trkačka sezona na hipodromu u Šapcu i pored problema oko korona virusa bila u najboljem redu, a da će se Grad i u buduće potruditi da na svaki način, u granicama svojih mogućnosti stimuliše ovaj dinamičan sport, uzimajući u obzir njegov značaj i veliko interesovanje ovdašnjih ljudi.

Druga na cilju bila je Krasiva iz štale „Matorčić“ sa Kozmom, a treće mesto je osvojio Ruler of the path u čijem sedlu je bio Alajmi.

U prvoj trci ovog dana „Mala Gospojina“, kategorije pet za dvedoga grla bez pobede i plasmana na 1.500 metara, pobedio je Paris tehas sa Mešetovićem u sedlu, vlasništvo Gorana Gagića. Drugi je bio Sunway sa Konkoljem, vlasništvo Aškovića, dok se na treće mesto plasirala Blue star sa Ilićem, vlasništvo Almasa i Anesa Redžovića.

Pobedniku Trke grada Šapca pehar je uručio načelnik šabačke Gradske uprave, Aleksandar Jovanović.



-Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas na Šabačkom hipodromu u ime Grada Šapca uručim pehar pobedniku tradicionalne Trke grada Šapca. Čestitam svim pobednicima i učesnicima trke koji su ostvarili odlične rezultate, koristim priliku da im se zahvalim i poželim svaki uspeh u budućim trkama (takmičenjima). Pozdravljam sve ljubitelje konjičkog sporta koji u našem gradu ima dugu tradiciju, a koji ćemo, svakako, nastaviti da negujemo- izjavio Aleksandar Jovanović.


Uzbuđenja nisu izostala ni u drugoj trci ovog dana, nazvanoj „Čivijada“, handikap pet za trogode i starije konje na 1.350 metara. U start mašini se našlo 10 grla. Pobedila je Gloria gold u čijem sedlu je bio Kozma, vlasništvo mladog Dragana Bojčića. Grace Kelly sa Konkoljem, vlasništvo Teodore Arsenić i Semiramis sa Gnesijem u sedlu, vlasništvo KK „Ivanović“, podelili su drugo mesto (mrtva trka), dok je Mijami storm sa Ilićem, vlasništvo štale „Milić“ na cilj stigla četvrta.

U narednoj trci Memorijalu Miomire Minje Knežević, Listed trci za dvogode konje na 1.350 metara pobedila je Yabayabadoo sa Mešetovićem u sedlu, vlasništvo štale „Milić“. Drugi je bio Legionar sa Konkoljem, vlasništvo Nihe Vatića. Treća na cilj stigla je Magdalena sa Sakićem, vlasništvo Stefana i Nenada Uglješića.

Četvrta trka ovog osmog trkačkog dana na hipodromu u Šapcu se zvala „Limbo“. Bio je to handikap tri za trogode i starije konje na 1.600 metara. Pobedio je Eyes of Silver sa Glogovcem u sedlu, vlasništvo Alije Sejdovića. Drugi kroz cilj je prošao Paton sur u čijem sedlu je bio Gnesi, vlasništvo Vujatovića, a treći Ogon sa Alajmijem, vlasništvo Konjičkog kluba „Ogon“.

Zvanično i ovaj trkački dan je održan bez publike. Sve je proteklo u najboljem redu, a i vreme je bilo naklonjeno galoperima.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa