30. decembar 2021.30. dec 2021.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

MZ Majur podelila paketiće đacima prvacima

Mališani poželeli srećnu Novu Godinu

Mesna zajednica Majur u saradnji sa gradom Šapcem organizovala podelu novogodišnjih paketića. Đacima prvacima podeljeno 67 novogodišnjih paketića, dok su predškolcima uručena 53 paketića
Tradicionalno, već četvrtu godinu za redom, Mesna zajednica Majur u saradnji sa gradom Šapcem organizovala je podelu novogodišnjih paketića za sve đake prvake koji pohađaju Osnovnu školu „Majur“. Pored dodele paketića, organizovana je predstava kao i slikanje sa Deda Mrazom, u nedovno renoviranim prostorijama škole.

-Pored paketića, svi đaci prvaci dobiće i fotografiju sa Deda Mrazom kao i kalendar na poklon. Kao savet, obezbediili smo paketiće i za sve predškolce u Majuru a u saradnji sa Crkvom, kupićemo i paketiće za proslavu Svetog Save. Ovo je lepa i pozitivna akcija, koja je od velikog značaja, kako bi sugrađanima pokazali da mislimo na naše najmlađe – rekao je predsednik MZ Majur Ivan Nešković i dodao da će se ovakve akcije nastaviti i u godinama koje dolaze, a kako kaže, od naredne godine i svako novođeno dete u Majuru dobiće poklon.

-Mislim da je od velikog značaja da, pored države i grada i Mesna zajednica učestvuje i da svoj doprinos zaključio je predsednik MZ Majur.

Đacima prvacima podeljeno je 67 novogodišnjih paketića, dok su predškolcima uručena 53 paketića.
Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i tom prilikom istakao da su najlepši trenuci rada deljenje radosti novogodišnjih i božićnih praznika sa najmlađima a svoj deci poželeo je srećne praznike i bezbrižno detinjstvo.

-Videli smo koliko je lepo kada zajedno sa prvacima, predstavnicima Mesne zajednice i Grada kao i roditeljima napravimo zajedničku podelu paketića gde vidimo koliko su deca srećna i koliko uživaju u svom odrastanju – rekao je gradonačenik Pajić i dodao:

-Mi smo tu da ih ovim slatkim paketićima malo zasladimo ali tu smo i da im obezbedimo adekvatne uslove za obrazovanje. Trudićemo se da sva deca, kako na seoskom tako i na gradskom području imaju dobre uslove za rad kao što je to slučaj u Majuru. Tu smo da stvorimo uslove da deca saznaju da je znanje moć i da se time rukovode u životu.

Učiteljica Osnovne škole „Majur“ Milena Veljić istakla je da je bitno svakodnevno raditi sa decom jer u svakom od njih postoji potencijal

-U svakom detetu postoji nešto, samo to treba pronaći. Mi se godinama trudimo da to negujemo. Mališani su uputili Novogodišnje čestitke od srca, a dečija srca su iskrena i ono što oni požele zaista to i misle.
Ž.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa