27. januar 2022.27. jan 2022.
Duel protiv šampiona svega
VATERPOLO: SUPER LIGA

Duel protiv šampiona svega

Gosti vlasnici svih trofeja. Apsolutni favoriti. Tim u najboljoj formi u Regionu. Šapčani u upitnom sastavu. Cilj borba i jak otpor
Na Gradskom bazenu se sastaju poslednja dva šampiona Srbije Šabac i Radnički. Kragujevački Radnički nije vodeći na tabeli, nije prvi favorit za titulu, ali je ekipa koja je u ovom trenutku u ubedljivo najboljoj formi u Srbiji i tim koji objedinjuje sve trofeje. Oni su aktuelni šampioni Srbije, šampioni regiona, a prethodnu godinu su završili osvajanjem Kupa Srbije, te su bez premca, ne samo kod nas. Delovalo je da je Novi Beograd neprikosnoven, ali su Kragujevčani dva puta pobedili, u finalu Kupa, a potom naneli i prvi poraz u Regionalnoj ligi. Prepuni samopouzdanja i želje da se što pre vrate na vrh u domaćoj ligi, dolaze u Šabac.

Prilika za Ličanina
Neposredno pred start turnira Regionalne lige VK Šabac se rastao sa Antom Vasovićem, dosadašnjim trenerom i sportskim direktorom. Tim će u narednom periodu predvoditi mladi Nemanja Ličanin, dosadašnji pomoćik: Strugara, Nikolića, Živanovića, Zajmovića, Mirovića, Andrića, Nikolića, Vasovića, trener u mlađim kategorijama VK „Šabac“ koji je u tri navrata već preuzimao ulogu vršioca dužnosti trenera. U radu će asistirati Emil Nikolić, poznati stručnjak iz Hrvatske koji je u već drugu sezonu u klubu.


Veći deo rostera čine reprezentativci: Lukić, Toholj, Dobožanov, Stanojević, Radulović (Srbija), potom Ukropina, Pljevančić (Crna Gora), Vrlić (Hrvatska), Krug (Rusija), a iskustvo donosi jedan bivši reprezentativac i velikan sporta Miloš Ćuk. U prvom delu Super lige su odigrali nešto lošije, izgubili su od Novog Beograda i Partizana, međutim forma je u usponu i veliki su favoriti i u Šapcu.
Šapčani nemaju šta da izgube, sve što se može očekivati je velika želja i borba. Najvažnije je da se igrači koji su preskočili turnir Regionalne lige oporave i budu spremni kako ne bi i rotacija donale dodatnu prednost gostima.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa