7. april 2022.7. apr 2022.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OPŠTINA VLADIMIRCI PREDSEDNIČKI I PARLAMENTARNI IZBORI

Sa Aleksandrom Vučićem možemo sve

I u Lokalnoj samoupravi Opštine Vladimirci zbira se učinak kako na izbirima za predsednika države ali i za parlament. Izlaznost birača je bila zadovoljavajuća a u prilog tome idu podaci da je za Aleksandra Vučića glasalo 67,05% ili 5816 birača, dok je na parlamentarnoj listi Aleksandar Vučić – Možemo sve dobila poverenje 53,42% birača ili 4634 glasača. Bili su to po mišljenju predsednika opštine Gorana Zarića rezultati koji se uklapaju u sliku zadovoljstva iznad svega za nepodeljeno poverenje birača za novi četvorogodišnji mandat Aleksandru Vučiću:
„Mi smo mala opština ali je u mozaiku uspeha ovo je i te kako vredno. Mir i stabilnost su bili kamen temeljac na kojem je izgrađen ovaj rezultat. Mudro vođenje države je i do sada krasilo Aleksandra Vučića a moj utisak je da sa njim na čelu države samo je nebo granica“, zadovoljan je čelni čovek Opštine Vladimirci.

I predsednik SO Vladimirci Rade Kovačević se zahvalio biračima i za novo poverenje čelnom čoveku države:
„Mi ćemo nadamo se na krilima ovog rezultata i u lokalu raditi da zavredimo poverenje građana koji su ovaj put bili na visini. Bitno je da se nastavi put rasta Srbije iz vizije Aleksandra Vučića“, rekao je Kovačević.

Nisu ni žitelji sela saznavši za rezultate glasanja krili zadovoljstvo. Prodan Arnautović iz Vlasanice je rekao da su rezultati plod onoga što je predsednik sa svojim timom uradio te da ovo sve treba u istom pravcu i nastaviti putem koji je trasirao Aleksandar Vučić.
A Ivica Knežević iz Prova je očekivao ovakav rezultat sa željom da mladi ostanu na selu a da je predsednik poverenje zavredeo brigom za život sela poput Prova gde će obećano poput rešenja pitanja škole i vodosnadbevanja biti veliki korak mladih da ostanu na pradedovskim ognjištima.


A predsednik opštinske izborne komisije Stojadin Pavlović ističe da su izbori protekli bez prigovora a da su na prijemu materijala sa birališta bili i predstavnici OEBS-a i da nisu krili zadovoljstvo viđenim:
„Ovi preliminarni rezultati sumarum su izbornog dana koji je protekao mirno i bez prigovora na biračkim mestima, a nije ih bilo ni od predstavnika OEBS-a koji su upotpunili ovu priču bez prigovora, reči su predsednika opštinske izborne komisije.

A da pojasne sliku izbora koji su obeležili istorijski uspeh Aleksandra Vučića govore brojevi sa izbornih mesta po selima. Na predsedničkim izborima u Provu od izašlih 463 birača za Vučića je glasilo 351, u Belotiću od 287 čak 234, u Trbušcu od 163 njih 102, u Matijevcu od 379 za Vučića 268, u Vukošiću od izašlih 311 za predsednika je glasalo 204 birača.

Na parlamentarnim izborima lista Aleksandar Vučić – Možemo sve zavredela je poverenje u Dragojevcu od 347 izašlih 174 glasa, u Zvezdu od 333 za ovu listu 184, u Mehovinama od 305 njih 189, a u Skupljenu od 430, 220 je dalo glas ovoj listi. Od ostalih učesnika biračkog dana uz listu Aleksandar Vučić – Možemo sve koja je nastupila sa SPS-om i DVM Ištvan Pastor, dr Miloš Jovanović i POKS su dobili u procentima 3,92, Zdravko Ponoš 8,8, Boško Obradović Dveri 5,89, Milica Đurđević – Stamenkovski Zavetnici 6,35, GG Moramo Biljana Stojković 2,72, Branka Stamenković Suverenisti i Saša Radulović Dosta je bilo 0,84, a Miša Vacić 1,28.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa