Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ ПРЕДСЕДНИЧКИ И ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

Са Александром Вучићем можемо све

И у Локалној самоуправи Општине Владимирци збира се учинак како на избирима за председника државе али и за парламент. Излазност бирача је била задовољавајућа а у прилог томе иду подаци да је за Александра Вучића гласало 67,05% или 5816 бирача, док је на парламентарној листи Александар Вучић – Можемо све добила поверење 53,42% бирача или 4634 гласача. Били су то по мишљењу председника општине Горана Зарића резултати који се уклапају у слику задовољства изнад свега за неподељено поверење бирача за нови четворогодишњи мандат Александру Вучићу:
„Ми смо мала општина али је у мозаику успеха ово је и те како вредно. Мир и стабилност су били камен темељац на којем је изграђен овај резултат. Мудро вођење државе је и до сада красило Александра Вучића а мој утисак је да са њим на челу државе само је небо граница“, задовољан је челни човек Општине Владимирци.

И председник СО Владимирци Раде Ковачевић се захвалио бирачима и за ново поверење челном човеку државе:
„Ми ћемо надамо се на крилима овог резултата и у локалу радити да завредимо поверење грађана који су овај пут били на висини. Битно је да се настави пут раста Србије из визије Александра Вучића“, рекао је Ковачевић.

Нису ни житељи села сазнавши за резултате гласања крили задовољство. Продан Арнаутовић из Власанице је рекао да су резултати плод онога што је председник са својим тимом урадио те да ово све треба у истом правцу и наставити путем који је трасирао Александар Вучић.
А Ивица Кнежевић из Прова је очекивао овакав резултат са жељом да млади остану на селу а да је председник поверење завредео бригом за живот села попут Прова где ће обећано попут решења питања школе и водоснадбевања бити велики корак младих да остану на прадедовским огњиштима.


А председник општинске изборне комисије Стојадин Павловић истиче да су избори протекли без приговора а да су на пријему материјала са биралишта били и представници ОЕБС-а и да нису крили задовољство виђеним:
„Ови прелиминарни резултати сумарум су изборног дана који је протекао мирно и без приговора на бирачким местима, а није их било ни од представника ОЕБС-а који су употпунили ову причу без приговора, речи су председника општинске изборне комисије.

А да појасне слику избора који су обележили историјски успех Александра Вучића говоре бројеви са изборних места по селима. На председничким изборима у Прову од изашлих 463 бирача за Вучића је гласило 351, у Белотићу од 287 чак 234, у Трбушцу од 163 њих 102, у Матијевцу од 379 за Вучића 268, у Вукошићу од изашлих 311 за председника је гласало 204 бирача.

На парламентарним изборима листа Александар Вучић – Можемо све завредела је поверење у Драгојевцу од 347 изашлих 174 гласа, у Звезду од 333 за ову листу 184, у Меховинама од 305 њих 189, а у Скупљену од 430, 220 је дало глас овој листи. Од осталих учесника бирачког дана уз листу Александар Вучић – Можемо све која је наступила са СПС-ом и ДВМ Иштван Пастор, др Милош Јовановић и ПОКС су добили у процентима 3,92, Здравко Понош 8,8, Бошко Обрадовић Двери 5,89, Милица Ђурђевић – Стаменковски Заветници 6,35, ГГ Морамо Биљана Стојковић 2,72, Бранка Стаменковић Суверенисти и Саша Радуловић Доста је било 0,84, а Миша Вацић 1,28.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa