22. septembar 2022.22. sep 2022.
Težak prvenstveni raspored za Šapčane

Težak prvenstveni raspored za Šapčane

VATERPOLO: SUPER LIGA

Derbi odmah na startu

Prvo kolo protiv Zvezde. Valis prvi protivnik u Šapcu. Derbi kola u nizu krajem godine. Šest najboljih u jednu, preostali u drugu grupu
Već u prvom kolu nove sezone Super lige ekipu Šapca očekuje veliki derbi. U sredu, 12. oktobra Šapčani će gostovati Crvenoj Zvezdi, jednom od favorita iz senke za titulu. Obe ekipe će u meč ući nakon nastupa na prvom turniru Regionalne lige.

Drugo kolo donosi meč protiv poznatog rivala, valjevskog Valisa, protiv koga su Šapčani igrali u baražu za opstanak u Regionalnoj ligi prethodne sezone. Novi put u Beograd predviđen je u trećem kolu kada „čivijaši“ igraju protiv novog člana Super lige i praktično drugog tima Novog Beograda, ekipe Novobeogradski vukovi. Trenutno nešto lakši deluju dueli protiv Proletera u Zrenjaninu (4. kolo) i Vojvodine (5. kolo), a potom dolaze na red tri derbi kola. Partizan u Beogradu, Novi Beograd u Šapcu i gostovanje Radničkom u Kragujevcu. Poslednji meč u polusezoni je utakmica na Gradskom bazenu protiv niškog Naisa.

Nais na mala vrata
Poznati niški vaterpolo klub je prethodne sezone u baražu protiv Valjeva eliminisan iz Super lige. Ipak, ostao je u najvišem rangu posle odustajanja upravo Valjeva od elite usled finansijskih problema. Jedina izmena u odnosu na sezonu ranije je NBG vukovi umesto Zemuna.


-Imamo dobru ekipu, na nekim pozicijama konkurenciju od tri, četiri igrača i to je uvek dobro. Voleli bi da ponovo iznenadimo mnoge, a mogu da garantujem da nećemo strahovati od bilo kojeg rivala. Uz Novi Beograd i Radnički, čiji su budžeti značajno veći, među favortima, osim nas su tu pojačana Zvezda i iako mnogi Partizan smatraju nedovoljno konkurentnim, ubrajam i njih. Doveli su dva hrvatska internacionalca, zadržali mlade igrače, imaju jaku školu i svako ko ih potceni biće u problemu – istakao je kapiten VK Šabac Nikola Marković.

Kao i prethodne sezone, šest najboljih ekipa posle devet kola plasiraće se u jaču grupu, četiri preostale u grupu za opstanak. Šest najboljih će odigrati međusobno još po jedan duel, ovaj put na bazenu gosta u prvom delu i kroz međusobna sučeljavanja odrediti raspored pred plej of od prvog do šestog mesta. U slabijoj grupi predviđene su utakmice po istom principu, pri čemu dve najbolje ekipe ulaze u plej of sa pozicija sedam i osam, pretposlednji klub igra baraž za opstanak, dok će poslednjeplasirani direktno u Prvu A ligu.0
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa