8. decembar 2022.8. dec 2022.
Krasavac najbolji načelnik okruga
Dodeljena nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” za 2022. Godinu

Krasavac najbolji načelnik okruga

Vladan Krasavac priznanje je dobio za najboljeg načelnika okruga koji je, po mišljenju žirija, svojim radom i znanjem doprineo kvalitetnoj saradnji republičkih organa i lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog upravnog okruga u cilju ostvarenja brojnih projekata i boljeg života svih građana. Svakodnevna komunikacija uslovila je aktivnosti koje su tokom godine realizovane u svim sferama života i u složenim društvenim prilikama
U znak sećanja na lik i delo velikog dobrotvora i zadužbinara XIX veka, srpskog rodoljuba i učitelja Mihajla Miše Anastasijevića, koji je ostavio dubok trag u našoj istoriji, kao čovek širokog duha i plemenitog srca, ustanovljena je nagrada “Kapetan Miša Anastasijević”. Više od dve decenije dodeljuje se najuspešnijim pojedincima, preduzetnicima i institucijama.
Ove 2022. godine izabrano je 20 privrednih i društvenih subjekata i stvaralaca koji su najbolji u svojoj oblasti i koji su pokazali društvenu odgovornost za svoj rad. Priznanje je u isto vreme podstrek da se sa radom nastavi sa još većim elanom i boljim rezultatima. Vreme u kome živimo izuzetno je složeno, a od laureata se očekuje da daju doprinos prevazilaženju teškoća u kojima se nalazimo.
Nagradu dodeljuju univerziteti u Novom Sadu, Beogradu, Istočnom Sarajevu i Banjaluci, privredne komore Srbije i Republike Srpske i novosadski “Media Invent”.

Svečano uručenje priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” održano je u ponedeljak 28. novembra 2022.godine u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu u programu pod nazivom “Od Kapetana Miše do Nikole Tesle”.



Pored Vladana Krasavca, načelnika Mačvanskog upravnog okruga, ovogodišnji laureati su: Prof. dr Srđan Kolaković, dekan Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu; Prof. dr Dragan Stanić, predsednik Matice srpske; Mr Milan Jarić, pomoćnik Pokrajinskog sekretara za privredu i turizam; Stanko Ljubičić, pomoćnik gradonačelnika Grada Novog Sada; Branislav Mamić, sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine; Zoran Semenović, predsednik opštine Šid; Prof. dr Aleksandar Redžek, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica; Vesna Vučurević, predsednik Grupe “Univereksport”; Predrag Mihajlović, predsednik Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije; Siniša Pratljačić,predsednik Izvršnog odbora “Globus osiguranje”; Danijela Maletić, Savet za socijalno preduzetništvo Republike Srbije; Vladimir Gogoljev, direktor kompanije” Levi 9 Serbia”; Dušan Latas, vlasnik “Somborelektro” doo; Milenko Rajak, direktor “Sani-Hem”; Milan Glušac, direktor “Elektrosombora”-RJ Vrbas; Mr Zoran Nikolić, direktor Instituta “Vatrogas” Novi Sad ; Ljubo Perišić,Fabrika vode “DIVA”; Ljubica Gojgić, novinarka RTV Vojvodine; Muzička grupa “THE FRAJLE”.

Vladan Krasavac priznanje je dobio za najboljeg načelnika okruga koji je, po mišljenju žirija, svojim radom i znanjem doprineo kvalitetnoj saradnji republičkih organa i lokalnih samouprava sa područja Mačvanskog upravnog okruga u cilju ostvarenja brojnih projekata i boljeg života svih građana. Svakodnevna komunikacija uslovila je aktivnosti koje su tokom godine realizovane u svim sferama života i u složenim društvenim prilikama.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa