9. mart 2023.9. mar 2023.
Uspešna sezona u RL: K. Šulc šutira

Uspešna sezona u RL: K. Šulc šutira

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Korak napred u regionu

Sredina tabele ostvarenje planova. Bolji učinak i plasman u odnosu na prethodnu sezonu. Sedam godina u regionalnom takmičenju, pet u eliti. Mečevi putokaz za odnos sa vrhunskim ekipama. Šulc najbolji strelac, odbrana jači deo tima
Nedavno okončana sezona Regionalne vaterpolo lige bila je sedma uzastopna u kojoj Vaterpolo klub „Šabac“ participira i peta u nizu gde nastupa u elitnom rangu regiona poznatog po vaterpolu i kvalitetom jednoj od najboljih liga u Evropi. U 11 mečeva ove sezone Šapčani su ostvarili četiri pobede, jedan remi i šest poraza. Da je pozicija realna svedoči i činjenica da su poraženi od ekipa koje su na kraju bile ispred na tabeli, dok su savladali protivnike pozicionirane ispod. Svakako je sezona ispunila očekivanja, ambicije su ostvarene i treće od četiri takmičenja gde se nadmeću seniori je arhivirano.

Šulc prvi strelac
Kristijan Šulc je najbolji strelac VK Šabac u ovosezonskom izdanju Regionalne lige, uz učinak od 18 golova. Stojanović je postigao 16, Toholj i Barać po 14, Tubić i Šaikutidinov po deset. Stanić sedam, Repanović i Krug šest, Korać pet, Koptesv četiri, Maraš jedan. Odbrana je bila jači deo tima, jer u tom segmentu Šabac je peti, odmah ispod učesnika F4.


-Zadovoljni smo učinkom. Jedini žal ostaje što nismo možda osvojili još neki bod na turniru čiji smo bili domaćini, no primarni cilj je bio mirna sezona, kako bi izbegli prošlosezonsku situaciju gde smo ostanak u Premijer ligi tražili kroz baraž, u čemu smo uspeli. Savladali smo jake timove, veliki broj igrača je dobio priliku, nismo bili uvek kompletni i sve u svemu smo zadovoljni onim što smo pružili – ističu u klubu.

Šabac je debitovao u Regionalnoj ligi, ondašnjoj A2, u sezoni 2016/17. Iako nisu bili favoriti poslednje kolo su dočekali kao lideri, uz niz od sedam pobeda. Ipak, nekadašnji šampion Evrope, splitski POŠK je u poslednjem kolu pobedio u srcu Dalmacije, preuzeo lidersku poziciju, dok je Šabac završio kao treći. Već u narednoj je ovdašnji tim zauzeo drugo mesto, a potom kroz baraž protiv Budve izborio ulazak u elitu, danas Premijer, onda A1 ligu.

M. Repanović


Najuspešnija sezona u najvišem rangu bila je debitantska. Šapčani su bili prvi ispod crte finalnog turnira, odnosno peti, najbolji od svih timova iz Srbije. Bila je to sezona duple krune na domaćem frontu. Naredna je zbog pandemije prekinuta, a potom nastavljena podelom i Šabac je na kraju bio osmi. U šampionatu 2020/21. liga je ugrana kroz turnire, kada je ustanovljen trenutni princip.

Šapčani su osvojili sedmu poziciju na kraju, da bi u prethodnoj, slabim nastupom na poslednjem turniru strepeli za opstanak. Ipak, dupla pobeda u baražu protiv Valisa pokazala je da Šabac pripada eliti. Ova sezona je to samo potvrdila.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa