6. april 2023.6. apr 2023.
Pobednici: S. Aličić i O. Ametović (foto: Boks zapis fb profil)

Pobednici: S. Aličić i O. Ametović (foto: Boks zapis fb profil)

BOKS: MEMORIJAL BRANKO PEŠIĆ – BEOGRADSKI POBEDNIK

Pinja i Semiz na tronu

Od ukupno šest finala, Šapčani boksovali u tri. Uprkos jakoj konkurenciji Aličić i Ometović stigli do zlata sjajnim nastupima. Ametović proglašen za najboljeg boksera Turnira. Uvod u Svetsko prvenstvo
Šabački boks je briljirao na međunarodnom turniru “Beogradski pobednik - Memorijal Branko Pešić”, koji je doživeo svoje jubilarno 60. izdanje u zemunskoj dvorani „Pinki“. Trojica boksera iz našeg grada su nastupila u finalu svojih kategorija, a dvojica su osvojili zlatne medalje i to već svima znan ovdašnji dvojac, Omer Ametović i Semiz Aličić.

Rogiću srebro
Šabac i naš kraj predstavljao je i član Partizana Igor Rogić. On je u borbi za zlato među bokserima do 71 kg poražen od brazilskog borca De Oliveire prekidom u drugoj rundi. Na velikom turniru je ostvario dve pobede. Najpre je u četvrtfinalu svoje kategorije bio bolji od Tukaša Žigule iz Poljske jednoglasno, 5:0, a u polufinalu od reprezentativca Hrvatske Krešimira Kneževića 4:1.


Semiz Aličić, bokser šabačke Mačve, titulu je osvojio pobedom jednoglasnom protiv Austrijanca Arsena Šabjana u kategoriji do 67 kg, 5:0 i prema opštoj oceni briljirao tokom turnira. U polufinalu je pobedio Kreus Adriana iz Španije 4:1, dok je bez borbe dobio duel četvrtfinala gde mu je rival trebao biti Markokanac Nadri Adbezan. Marokanac je učesnik Olimpijskih igara. U konkurenciji za trofej u ovoj kategoriji bilo je 12 boksera. Aličić je proglašen i najboljim tehničarom Turnira. Omer Ametović, šabački bokser, član ekipe Sombora, na tron se popeo savladavši u finalu kategorije do 51 kg Žormata Jeržana iz Kazahstana 3:2. Pre finala je savladao na startu Brazilca Mišela Trinidada 4:1, odnosno u meču za finale Mađara Atilu Bernata jednoglasno 5:0. Omer je proglašen i za najboljeg boksera Turnira.

I. Rogić, B. Jovičić, S. Aličić i O. Ametović (foto: BK Mačva fb)


Rezultati i pobednički pehari su veliki vetar u leđa pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Taškentu narednog meseca.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa