13. april 2023.13. apr 2023.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

ŠAPČANI JOŠ JEDNOM POKAZALI HUMANOST

Marija putuje na lečenje u Rusiju

Šapčanka Marija Bojić putuje u Rusiju na lečenje. Zahvaljujući humanim ljudima, pre svega sugrađanima, sakupljeno je 60.000 evra za terapiju. Mariji je procedura neohodna kako bi se zaustavio progresivni razvoj multiple skleroze, koja preti da je veže za kolica.

Mariji je bolest dijagnostifikovana 2009. godine, kada je imala samo 22 godine. Dugo je mirovala, da bi pre tri, četiri godine krenula naglo da napreduje. Terapija koju je dobila 2020. godine, ne da je nije zaustavila, nego je kasnije počela još teže da se manifestuje.

-Terapija u Rusiji podrazumeva transplantaciju matičnih ćelija. Moje matične ćelije će uzeti i nakon što prođu proces hemioterapije vratiće ih u moj organizam. Posle toga sledi oporavak. Nadam se najboljim rezultatima. Iskustva drugih su pokazala da su efekti terapije dosta dobri. Zaustavlja bolesti i čak i ublažava neka pogoršana stanja, kaže Marija za “Glas Podrinja“.

Marija u Rusiju putuje 18. aprila. Novac je uplaćen na račun klinike.

-Neizmerno sam zhvalna na svakom pozitivnom gestu Šapčana. Uspeli su da mi pomognu. Novac je sakupljen. Moja lična borba tek sledi, ističe Marija.

Na Fejsbuk profilu preko kog je sakupljan novac za lečenje porodica se juče zahvalila svima koji su učestvovali u akciji.

-Zahvaljujemo se porodici i široj familiji, komšijama, prijateljima i poznanicima koji su se odazvali i pružili nam ruku spasa i bili sve vreme uz nas kao naša podrska u svakom smislu. Zahvaljujemo se Gradu Šapcu, sportskim klubovima našeg grada, folklornim ansamblima koji su igrali i održavali utakmice za Mariju i na taj način doprineli da se novac skupi. Zahvaljujemo se kafani Mali Pariz na održanoj humanitarnoj žurci, osoblju, kao i muzičarima koji su to veče pevali za Mariju. Zahvaljujemo se firmama koje su donirale novac za Mariju. Posebno se Zahvaljujemo svim građanima Šapca a i okoline koji su doprineli ovoj akciji. Šabac je položio test humanosti i izašao u susret svojoj sugrađanki, zajedničkim snagama smo uspeli. Hvala vam, navedeno je na Fejsbuk profilu Za Mariju Bojić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa