27. april 2023.27. apr 2023.
Rampa koja olakšava život
Postavljen prilaz pozorištu za osobe sa invaliditetom

Rampa koja olakšava život

Od ovogodišnjeg festivala “Pozorišno proleće” ulaz u Šabačko pozorište sadrži i rampu namenjenu osobama u invalidskim kolicima i oni sada mogu i samostalno doći u ovu instituciju kulture i uživati u sadržajima koje nudi. Rampa je pogodna za invalidska kolica i sva druga pomagala.

Incijativu za postavljanje rampe pokrenuli su zaposleni u Pozorištu i direktor, navode u Udruženju paraplegičara Mačvanskog okruga, a potom su sami i realizovali ideju. Udruženje je konsultovano po pitanju zakonskih propisa, tehničkih karakteristika rampe, funkcionalnog nagiba.

-Ovo je blistav primer kako uz malo truda i dobre volje mogu da se naprave veliki pomaci. Za neke ljude je i jedan stepenik nepremostiva prepreka, a sa ovom rampom predstave i druga dešavanja u pozorištu će biti dostupna svakom našem sugrađaninu bez diskriminacije. Ako je pristupačno nama, pristupačno je svima, od starih ljudi, trudnica, majki sa decom u kolicima i to treba da bude ideja vodilja za sve rukovodioce institucija u Šapcu - ističu na zvaničnoj fejsbuk stranici UPMO.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa