4. maj 2023.4. maj 2023.
Foto: KCN

Foto: KCN

UDRUŽENjE NOVINARA ŠAPCA U „NOĆI MUZEJA“ VODI VAS U

Otvoreni studio

Tradicionalna manifestacija ove godine u Šapcu biće bogatija za program koji će se realizovati u prostorijama Televizije Kopernikus Zapad u Gospodar Jevremovoj 26.

U godini kada obeležava sedam godina postojanja i rada Televizija Kopernikus Zapad u Šapcu otvoriće svoja vrata za sve zainteresovane u „Noći muzeja“ 13. maja od 18 do 23 časa.

- Koliko je nama poznato, ovo je prvi put da neka medijska kuća, na ovakav način učestvuje u ovoj kulturnoj manifestaciji – istakla je Aleksandra Delić, predsednik Upravnog odbora Udruženja novinara Šapca.



Želeći da demistifikuje posao televizijskog radnika, organizator Udruženje novinara Šapca u saradnji sa Televizijom Kopernikus Zapad, a pod pokroviteljstvom grada Šapca, osmislilo je program koji će privući sve zainteresovane.

- Gledaoci jedino mogu da vide finalni proizvod, ono što se emituje na malom ekranu, ali mi ih vodimo u studio da i sami stanu pred kamere. Pokazaćemo im gde i kako nastaje televizijski program. Provešćemo ih kroz montažu i realizaciju – dodala je Aleksandra Delić.

Program će upotpuniti i profesionalni šminker i frizer, stručnjaci za vizuelni, ali ne manje bitan deo televizijskog nastupa.

- Oni će demonstrirati kako bi trebalo da izgleda tv lice kada se uključe kamere i reflektori. Namera nam je da otvorimo vrata zainteresovanima, posebno mladima, koji žele da se bave televizijom – naglasila je Marija Popović, novinar Televizije Kopernikus Zapad.

DOKUMENTARNI FILM
Dokumentarni film “Doktor Draga Ljočić – Odsjaji”, autorke Aleksandre Delić, biće prikazan u Muzeju šabačkih Jevreja u dva termina – 19 i 21 čas. Film je posvećen životu prve žene lekara u Srbiji, Šapčanke Drage Ljočić. Hrabra, jedinstvena, dosledna, istrajna, pionir među ženama lekarima, rodoljubiva – prva žena lekar u doba kada je to bila velika hrabrost! Organizator projekcija je Udruženje novinara Šapca.

“Otvoreni studio” u Televiziji Kopernikus Zapad upotpuniće i izložba novinara Slavice Gajić i informatičara Dunje Novaković posvećena sedmogodišnjici postojanja i rada Televizije Kopernikus u Šapcu. Posetioci će tako imati priliku da na prikazanim panoima vide fotografije svih učesnika u stvaranju programa – novinara, snimatelja, montažera, situacije zabeležene kako na terenu tako i u montaži i realizaciji.

- I da otkrijemo jednu tajnu. “Noć muzeja” u Televiziji Kopernikus biće uvod u seriju radionica o televizijskom novinarstvu, kameri i montaži. Organizovaće ih, takođe, Udruženje novinara Šapca, a posetioci će dobiti flajere sa uputstvom kako da se prijave na radionice – poručila je Slavica Gajić.
Olja Gavrilović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa