8. jun 2023.8. jun 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Naopako fest prvi put u Šapcu

Pokrenimo znanje

Kvizovi znanja. Berza ploča i stripova. Humanitarna prodaja slika. Izložba fotofrafija. Koncert grupe Van Gog. (P)okrenimo na znanje i Naopako Fest u Šapcu
Naopako Fest okupio je brojne kvizomane protekle subote na Starom gradu. Šabačka tvrđava bila je ispunjenjena takmičarima koji su se nadmetali za titulu najbolje i vredne nagrade pod sloganom (P)okreni na znanje.

Oko 25 ekipa učestvovalo je u pab kvizu na otvorenom, a zaljubljenici u devetu umetnost i dobar zvuk imali su priliku da na berzi gramofonskih ploča i stripova pronađu kolekcionarske primerke.
Organizatori ističu da je ideja Naopako Festa bila da povežu znanje, umetnosti i kulturu, ali u drugačijem ambijentu od standardnog.

Foto: Glas Podrinja


-Naopako je kruna našeg dosadašnjeg rada u pab kvizovima koje organizujemo od 2018. godine. Želeli smo da proširimo koncept, što verujem da smo i uspeli. U nadmetanju su učestvovale ekipe iz Banja Luke, Vršca i Beograda – rekao je Đorđe Ivanković, jedan od organizatora Naopako festa.

Cilj Naopako Festa je nagrađivanje i vrednovanje znanja, širenje kulture i pružanje prostora mladim kreativnim ljudima iz različitih sredina, što potvrđuje i učešće ekipa iz drugih gradova.

Foto: Glas Podrinja


Turistička organizacija grada Šapca i Grad Šabac, privatne kompanije podržali su Naopako Fest. Nadaju se da će postati tradicija, jer znanje nema cenu.

-Želimo da Naopako traje i postane jedna od stalnih manifestacija u Šapcu. Drago mi je što su mladi, kreativni ljudi bili deo organizacije događaja koji promoviše i vrednuje znanje – istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Manifestaciju zatvorio je koncert grupe Van Gog.
M. Ž.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa