22. jun 2023.22. jun 2023.
ko će se poslednji radovati?

ko će se poslednji radovati?

FUDBAL: KRAJ SEZONE 22/23.

Baraž - poslednji odgovor

Sinoćni meč u Petkovici rešavao sve. Remi odgovarao Milanu Orliću. Trešnjevki samo pobeda. Karađorđe protiv Duška u baražu u Lozničkom Polju. Jevremovac i Gučevo uprkos pobedama u nižem rangu. Četiri preostala poznata od ranije
Duga fudbalska sezona na našem području dobiće epilog za vikend, utakmicom baraža za popunu poslednjeg slobodnog mesta u Okružnoj ligi u predstojećoj sezoni. Mišarki Karađorđe će u nedelju, 25. juna, igrati protiv Duška iz Klenja na terenu u Lozničkom Polju.

Okružna liga
Mačvanska okružna liga dobila je epilog prethodnog vikenda. Lipolist je remijem protiv Podrinja potvrdio titulu i za njih istorijski plasman u zonski rang naredne sezone. Pobede Jevremovca i Gučeva u poslednjem kolu nisu donele spas i ove ekipe će u geografski odgovarajući međuopštinski rang, kao i Jedinstvo (MZ), Rudar Brasina, Majur i Drina Badovinci. Rudar, Jedinstvo i Gučevo će u MOL Jadar, Jevremovac u pocersku grupu, a Drina i Majur u MOL Mačva. Kiks Karađorđa u Mišaru protiv Hajduk Stanka otežao je situaciju Mišarcima koji moraju u baražu da čuvaju status u petom rangu. Novi članovi Okružne lige su: Jedinstvo (Zavlaka), Stojan Lazarac, Vojvoda Stepa, Radnički (Klupci), Mladost (Prnjavor) i Jedinstvo (Vladimirci).


U sredu uvele poslednje kolo predbaraža odigrali su Milan Orlić i Trešnjevka Trbušac i taj meč dao je definitav odgovor koji tim je novi član Okružne lige kao pobednik baraža, a koji tim će morati i naredne sezone da nastupa u međuopštinskom rangu. Klenje je drugo bez obzira na ishod ovog meča. U prva dva kola bilo je nerešeno, Duško i Milan Orliću su odigrali 1:1, a potom su Trešnjevka i Klenje remizirali 2:2. Naime, prema novim propozicijama od prethodne sezone, u slučaju da dve ili više ekipa imaju jednak broj bodova u mini ligi pobednika predbaraža u tri grupe međuopštinskih liga, ne gleda se gol razlika iz mini lige, već iz prvenstva. Najbolju je imao tim Milana Orlića, te je njima sinoć u Petkovici odgovarao i bilo koji remi protiv Trešnjevke. Na drugoj strani Trbušac nije imao izbora i svakako je odigrao poslednji meč u sezoni. Ukoliko je slavio, slavi i plasman u Okružnu ligu, dok je M. Orlić treći, a u slučaju remija ili poraza, Trešnjevka završava na trećem mestu i ostaje u MOL Pocerina.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa