29. jun 2023.29. jun 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Godišnja izložba radova učenika Škole primenjenih umetnosti u Narodnom muzeju u Šapcu

Najbolji sa najboljima

U Narodnom muzeju u Šapcu do 29. juna otvorena je Godišnja izložba radova učenika Škole primenjenih umetnosti na kojoj su prikazani najkvalitetniji radovi iz godišnje produkcije. Autori postavke su Miloš Popović, Đorđe Zečević i David Jovanović. Postavku je otvorila istoričarka umetnosti Ivanka Trifunović, a dodeljene su i nagrade najuspešnijim učenicima.

Foto: "Glas Podrinja"


Za višedecenijsku podršku u prezentaciji umetničkog stvaralaštva učenika Škole primenjenih umetnosti direktorka Nevenka Đokić uručila je zahvalnicu Narodnom muzeju.

Profesori Mihailo Simović, Nataša Jovanović i Mladen Pantelić ove godine poneli su titule likovni pedagog.
-Velika je čast i priznanje biti likovni pedagog Srbije. Smatram da to ne bi bilo moguće da ne radimo sa talentovanom i divnom decom. Njihovo umeće se vidi ne samo kada su nagrade u pitanju, ono je evidentno u delima koja su predstavljena na izložbi u Narodnom muzeju u Šapcu- naveo je profesor Mladen Pantelić.


-Godišnja izložba je idealan prilika da javnosti prikažemo bogatstvo koje negujemo u našoj Školi. Kada pomenem bogatstvo mislim na talentovane i darovite učenike, njihove profesore mentore koji nesebično svoje znanje, umeće dele sa mladim ljudima koji pohađaju našu obrazovnu ustanovu. Više od 20 učenika su nosioci brojnih nagrada i priznanja, dok su tri profesora ponela titulu likovni pedagog. Moram da napomenem da titulu likovni pedagog ne dodeljuje Škola, već duge više instance na nivou Repbulike – naglasila je Nevenka Đokić.
M. Ž.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa