29. jun 2023.29. jun 2023.
Dve prije darovale preko 100 jedinica krvi
OPŠTINA VLADIMIRCI, PRIČA O DVE HUMANE ŽENE

Dve prije darovale preko 100 jedinica krvi

Humanost skoro iskorenjena u sumanutoj jurnjavi za blagom ovog vremena u malim sredinama ima svetle primere. Dve prije, dve Vesne, Živanović koja živi u Boboviku i Đurić iz Debrca u životnom ramu su dve rođene prije. Sin Vesne Živanović je oženio ćerku Vesne Đurić i tu počinje nesvakidašnja priča humanosti.

Već dobro znana porodica Živanović koja odreda daje krv dobila je snahu koja je od majke nasledila taj dar. I tako na svečarskoj dodeli priznanja najhumanijima dve prije su dale više od 100 jedinica krvi i zavredele vredne poklone. U toploj priči poput dve sestre davale su primer mlađima:

„ Moj sin Aca je redovno na akcijama Crvenog krsta a sada se ponosimo snahom Milicom koja se eto pridružila našem poimanju humanosti odgojena u sličnoj porodicu, veli Vesna Živanović.

U neobaveznom svečarskom danu govorilo se o značaju davanja krvi ili narodski koliko to prija. A još kad ih preko 100 jedinica daju prija jedna drugoj uz rame, blago sredini koja ima takve predstavnice nežnijeg pola.


A imenjaka, prija, Vesna Đurić dodaje da joj je drago što joj i ćerka ide njenim stopama uz poruku da je svaka jedinica date krvi nekome možda i spas života.

Vladimirački kraj eto ima dve dame koje su iscrtale put humanosti ali i sloge koja je nažalost sve ređa u našem okruženju. A sve sa željom da se živi humanije i da se pomaže ljudima u nevolji jer ona nam nažalost svakome dolazi nepozvana.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa