6. jul 2023.6. jul 2023.
Vladimirci zovu na nedelju Petrovdanskih dana
Opština Vladimirci pred nedelju svečarija

Vladimirci zovu na nedelju Petrovdanskih dana

Od 11. do 16. jula, dana brenda Gudijade prebogati program je najbolja pozivnica i za žitelje okolnih sredina . Sve počinje uz paljenje lila koje je svečarija najmlađih posle večernje službe i duhovne večeri u Etno parku gde će Aleksandar Dunić preneti duodramu “ Patrijarh Pavle“ u svom stilu, a crkveni hor Sveti Simeon Bogoprimac iz Sremskih Karlovca će uramiti veče pred praznik paljenjem lila.

Već sutradan na sam Petrovdan od devet sati je liturgija u hramu Svetih apostola Petra i Pavla, potom litija kroz varošicu i rezanje slavskog kolača uz ručak u porti Hrama, a od 21. sat sledi muzički program Fama benda na bazenima u Vladimircima. Naredni dan od 17. sati namenjen je najmlađima za maskenbal i animatore, a i finale turnira u malom fudbalu od 20. sati . 14. jul je svečarija fudbala od 18. sati gde će snage odmeriti domaći veterani i vedete veterana prvaka sveta beogradske Crvene zvezde, a od 21 . sata je koncert Amadeus benda.



Sledećeg dana je izložba narodne radinosti od 17. sati, a slede kulturno umetnički program od učesnika iz PU “Suncokreti“ , osnovnih škola“ Žika Popović“ i „Jovan Cvijić“ te Posavotamnavske srednje škole sa domom učenika i KUD“ Ćirilo i Metodije“ iz Busija i KUD“Izvor“ Stari Banovci te folklorne sekcije biblioteke “Diša Atić“.

Kruna svega je u nedelju 16. jula od devet sati gde će se uz gastronomsku promenadu moći uživati i u izložbi narodne radinosti. Dobro došli u Vladimirce.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa