14. septembar 2023.14. sep 2023.
20 SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA VLADIMIRCI

Bezbednost dece i socijalna zaštita

Obiman dnevni red protekao je u maksimalnom sluhu za sve životne teme. Od druge izmene finansijskog plana predsednika opštine, preko treće izmene finansijskog plana opštinske uprave i utvrđivanja predloga odluke o trećem rebalansu budžeta opštine za tekuću godinu. A sve sa ciljem da se ispoštuje svaka sredina i svaki pojedinac. Na dnevnom redu je bio i predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za uređenje stambenog bloka između ulica Hilandarske i novo projektovane. Pokrenutisu postupci o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini u nekoliko sredina.

Mladi su imali svoje polje mogućnosti da se izbore za nagrade i godišnje stipendije po godinama studija u iznosu od sedam do deset hiljada dinara kao i stipendije za deficitarna zanimanja uz podatak da je granica za konkurisanje skinuta sa ocene 8,5 na 8 u indeksima zainteresovanih.

Razmatran je izveštaj o radu interresorne komisije za procenu za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom učeniku u prvoj polovini godine. Imalo je veće maksimalnog sluha, pa su pozitivno rešeni zahtevi mesnih zajednica Kujavice, Pejinović, Lojanice, Trbušac, Mrovska, Mesarci, te mesnog odbora penzionera u Debrcu. Pojedinačni zahtevi za pomoć su bili jednoglasnog stava da se pomogne maksimalno u okviru mogućnosti gde se posebna pažnja posvetila mladima sa posebnim potrebama.

Najviše pažnje je posvećeno bezbednosti dece postavljanjem znakova upozorenja u blizini škola ali i dodatna kontrola da li se učesnici u saobraćaju pridržavaju upozorenja i ako je to neophodno sankcionišu. To pitanje i socijalne teme su obeležili rad ove sednice.
S.K.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa