21. septembar 2023.21. sep 2023.
Duo istaknutih  umetnika nastupa  u okviru Šabačke  koncertne sezone
ŠABAČKA KONCERTNA SEZONA

Duo istaknutih umetnika nastupa u okviru Šabačke koncertne sezone

U četvrtak, 21. septembra, u Muzeju šabačkih Jevreja sa početkom u 19 časova, nastupiće duo renomiranih izvođača - flautistkinja Laura Levai Aksin i gitarista Zoran Krajišnik.

Pored toga što njihove karijere krasi izuzetan pedagoški rad i zvanja redovnih profesora na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, ovaj sastav sa velikim uspehom koncertira u zemlji i inostranstvu.

Laura Levai Aksin je nastupala na brojnim manifestacijama, uključujući Nomus, Bemus, Muzičko bijenale u Zagrebu, Jugoslovensku tribinu kompozitora u Opatiji, Letnji festival u Herceg Novom, Budva „Grad teatar”, festival „Sabato Serra“ u Torinu, Festival modernih umetnosti u Berlinu i mnoge druge. Laura Levai Aksin je solo flautiskinja Vojvođanskog simfonijskog orkestra i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Nastupa sa kamernim orkestrom „Camerata Academica“ iz Novog Sada i ansamblom za novu muziku „Musica Viva“.

Na programu su dela Telemana, Pulanka, Pjacole, Martina i Di Marina.Ulaz na koncert je slobodan


Sa samo 16 godina, gitarista Zoran Krajišnik snimio je svoju prvu samostalnu ploču za sarajevski Diskoton. Dobitnik je nagrada na prestižnim takmičenjima i festivalima za gitaru - takmičenje u Volosu, Rekanatiju, Livornu, Bariju i Rimu. Nastupao je kao solista sa simfonijskim orkestrima Rusije, Slovačke, Nemačke, Francuske, Danske i drugih zemalja. Čest je izvođač na Guitar Art Festivalu u Beogradu, KotorArt festivalu i NOMUS-u. Jedan je od osnivača Asocijacije gitarista Srbije. Od 2012. do 2015. godine je vršio dužnost dekana Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Na programu su dela Telemana, Pulanka, Pjacole, Martina i Di Marina.

Ulaz na koncert je slobodan.

Događaj je deo “Šabačke koncertne sezone 2023” koju organizuje Centar za dobru muziku iz Šapca.

Generalni pokrovitelj sezone je grad Šabac. Sponzori su Elixir Fondacija i SET d.o.o. Donatori koncertne sezone su Lusi i Norm Hinman.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa