26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Slobodan Kuzević Kuze (1945 – 2023)
IN MEMORIAM:

Slobodan Kuzević Kuze (1945 – 2023)

Iznenada nas je, u 79. godini, napustio Šapčanin Slobodan Kuzević- Kuze, nastavnik engleskog jezika, vlasnik privatne škole The Bell. Sahranjen je u nedelju, 22. oktobra, u prisustvu porodice, rođaka i brojnih prijatelja na Donjošorskom groblju u Šapcu.

Slobodan Kuzević rođen je 16. januara 1945. godine. Osnovnu školu i Šabačku gimnaziju završio je kao odličan učenik. Iako je bio nadaren za društvene nauke, upisao je Medicinski fakultet, ali se ubrzo uverio da to nije njegov put. Senzibilan, kakav je bio, posle godinu napustio je medicinu i upisao se na Pedagošku akademiju u Šapcu. Sa urođenim darom za strane jezike, posebnom ljubavlju prema engleskom, lako je stekao diplomu i ostvario svoju želju – da svoj život posveti pozivu učitelja engleskog jezika.

Prvi je u Šapcu osnovao privatnu školu engleskog jezika The Bell, gde su mu se pridružile kćerke Margarita i Nikolina i supruga Svetlana sa kojom je živeo više od pola veka. Imali su polaznike od sedam do 77 godina, svih profila i nivoa obrazovanja. I svi su im i danas zahvalni.
Od rane mladosti bio je osoben. Bio je jedan od pionira rokenrol scene u Šapcu. Iamo je specifičan stil odevanja i ponašanja. Dobronamerni su u njemu prepoznavali istinskog džentlmena. Plenio je svojim intelektom, manirima, istančanom i odmerenom ironijom, dobrotom. Najveću ljubav čuvao je za porodicu - pored supruge i dve kćeri, za unuke Marka, Mariju, Vasilija i Teodora.

Šabac se oprostio sa Slobodanom Kuzevićem, ali ne i sa sećanjem na njega. Večni pomen.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa